VSN 2017

Flyer algemeen 2017 1 2

Zondag 24 september, de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen !

Je zou zeggen dat iedereen fit en fruitig wil beginnen aan de 1ste wedstrijd van het seizoen, dit viel echter zwaar tegen. Er waren een aantal spelers die het toch nodig vonden om zich flink te laten gaan op zaterdag avond/nacht. Na het wakker bellen van een missende chauffeur vertrokken we richting Swalmen waar de wedstrijd tegen Boekoel 2 zou plaats vinden.

Na een goede wedstrijdbespreking van Joran, waar klassieke kreten zoals, vanaf de 1ste minuut er vol op en niks weggeven achterin voorbij kwamen, konden we beginnen aan de mistige warming-up.

Opstelling: Dre junior in de goal. Maarten, Sem Bas en Bart vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Erik, Hennie, Mike, Victor en Alan. Tesfalem was de eenzame spits.

Over de 1ste helft valt eigenlijk weinig te vertellen. Boekoel was constant in de aanval en Veritas kon maar niet onder de druk uitvoetballen. Toch kreeg Boekoel geen 100% kansen, tot we in de 30ste minuut een penalty tegen kregen. Henny zette lichtelijk zijn schouder tegen de doorgebroken aanvaller aan en deze ging natuurlijk makkelijk liggen. Het is nog steeds een raadsel of Dré de bal heeft aangeraakt, maar de penalty belandde op de paal. 0-0 met rust dus !

In de 2de helft een veel beter voetballend Veritas. In de rust was afgesproken eerder druk te zetten en niet zo ver inzakken. Na een kwartier spelen wierp dit zijn vruchten al af. Na een goede actie van Johnno kreeg hij de bal uit de kluts weer voor zijn voeten, hij bedenkt zich niet en schiet met buitenkantje rechts de bal vol in de kruising. 1-0 !. Niet veel later wordt Johnno weer diep gestuurd, Noud is perfect meegelopen en krijgt de bal op een presenteerblaadje dankzij een Fifa paasje van Johnno. Met nog 20 minuten te spelen zou je zeggen de 3 punten zijn binnen. En zo gingen we dus ook voetballen, we zakten veel te ver terug en lieten Boekoel komen. Met nog 10 minuten te voetballen kregen we de 2-1 tegen en snel daarna de 2-2. Na een corner in de laatste seconde klinkt een schreeuw van Sembaba, iedereen staat stil, de scheids fluit niet en de afvallende bal wordt in de lange hoek geschoven met een zielig schotje. Iedereen staat perplex maar de scheids wijst naar de middenstip en zo konden we voor de 3de keer in 10 minuten aftrappen. Niet veel later werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd.