klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Na het kampioenschap van het vorige seizoen is Veritas 2 er in geslaagd om voor het tweede jaar op rij te promoveren. In de finalewedstrijd van de nacompetitie op het terrein van DESM, werd tegenstander DESM 2 verdiend met 1-3 verslagen.
Na een voortreffelijk gezamenlijk ontbijt in de kantine(aangeboden door het bestuur en door Bianca en Patrick, waarvoor dank) werd om 09:30 uur koers gezet richting Weert.
Na een aftastend begin van beide ploegen, nam Veritas het initiatief. Waar DESM het vooral van veel inzet en strijd moest hebben, probeerde Veritas voetballend de verdediging van DESM onder druk te zetten.
In de 8e minuut werkte Noud de bal, na een corner, net naast. Tien minuten later viel de openingstreffer. Een afgemeten voorzet van Stefan werd door Noud onberispelijk ingekopt: 0-1.
DESM probeerde het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Menno. De verdediging van Veritas stond als een huis.
Vlak voor rust zette Veritas nog even aan. Noud had in de 42e minuut de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar uit een vrije schietkans schoot hij de bal over, in plaats van in het doel. Dit was echter uitstel van executie, want een minuut later stond wel de 0-2 op het scorebord. Weer was het Noud, die na een vrije trap, de bal over de doelman van DESM hoog in het doel lepelde.
Met deze geruststellende voorsprong gingen de beide teams rusten.
Bij het begin van de tweede helft zette DESM Veritas even onder druk, zonder dat het grote kansen opleverde. Veritas ontworstelde zich daarna langzamerhand aan deze druk en begon zelf weer al combinerend richting DESM-doel te voetballen.
In de 58e minuut bereikte een vrije trap van Niels Pascal net niet.  De verdediging van DESM kon de bal nog net wegwerken. Het daaropvolgend schot van Niels werd door de keeper van DESM net over de lat getikt.
Veritas had weer controle over de wedstrijd en de definitieve beslissing viel in de 62e minuut. De doelman van DESM kon de doorgebroken Pascal nog net van scoren afhouden, maar de meegelopen Jasper schoot de bal uit de rebound, door de benen van de doelman, in het doel: 0-3.
DESM zette nog even aan en het werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Uit een corner viel dan ook de 1-3. DESM probeerde het daarna nog wel, maar verder dan een kopbal over het doel kwam het niet.
Veritas daarentegen had de voorsprong nog uit kunnen bouwen als het iets nauwkeuriger was geweest.  Zo schoot Niels in de 83e minuut nog op de paal. Er kwam echter geen verandering meer in de stand.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Janssen uit Kerkrade gingen de armen de lucht in. Veritas had de kroon op een prima seizoen gezet en promoveert naar de eerste klasse.
De vele meegereisde supporters kwamen spelers en begeleiding feliciteren en na enkele alcoholische versnaperingen in Weert genuttigd te hebben, werd het feest tot in de kleine uurtjes in Neeritter voortgezet.
Mannen… PROFICIAT.

Verslag: HvdH ( met dank aan Manou Peeters, Toon van de Beek en Joran Pütz  voor de foto’s)