klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Vandaag, zondag 10 juni, stond de 2e nacompetitiewedstrijd tegen Helden 2, in Helden, op het programma. Helden 2 had in de 1e ronde met 5-2 gewonnen van 1e klasser Caesar 2. Wij hadden met 2-1 gewonnen van een andere 2e klasser, Voerendaal 2. In de reguliere competitie hadden we 2 keer gewonnen van Helden 2. Tijdens deze wedstrijden werd duidelijk dat Helden 2 beschikt over gevaarlijke voorhoedespelers. Het was dus oppassen geblazen voor Veritas en er mocht van onderschatting geen sprake zijn. De start van de wedstrijd is van beide kanten aftastend waarbij Helden de eerste goede kans krijgt. Een aanvaller weet zich op prima wijze te ontdoen van Jasper en schiet tot opluchting van Veritas de bal voorlangs het doel van Menno. Vervolgens was het de beurt aan Veritas om enkele speldenprikken uit te delen waarbij de doelman van Helden zijn mannetje stond.

Halverwege de 1e helft werd een goede aanval op rechts opgezet tussen Yves en Jasper. Jasper geeft de bal iets te scherp voor het doel waarbij de keeper de bal leek te onderscheppen. Gelukkig liet de keeper de bal onder zich door glippen waarbij Stefan er als de kippen bij was om de score te openen.

Veritas werd sterker, maar sommige acties werden te ver doorgevoerd waarna men onnodig balverlies leed. Helden mocht 3 hoekschoppen achter elkaar nemen en bij de 2e hoekschop tikte Menno de goed ingekopte bal onder de lat weg. Was dit een waarschuwing geconcentreerd te blijven spelen? Voor de rust viel er nog een mooie actie te zien, waarbij Ries Niels alleen voor de doelman zette. Helaas wist de keeper met een katachtige reactie redding te brengen.

Na 45 minuten was het tijd voor een kopje thee.

De 2e helft kwam Helden goed uit de startblokken en liet zien dat de wedstrijd voor Veritas nog niet in de knip zat. Helden ging voor de gelijkmaker en hierdoor ontstond er voor Veritas meer ruimte. Het spel golfde op en neer totdat Noud vanaf rechts een goede voorzet gaf op Sven. Sven wist in 2 pogingen de 0-2 op het scorebord te zetten. Helden bleef proberen de aansluitingstreffer te scoren maar de verdediging van Veritas stond als een huis.

In de 75e minuut volgde een mooie aanval via de linkerkant waarbij Jaro Niels de ruimte instuurde en deze de goed meegekomen Marco bediende, 0-3.

In de 2e helft werd er door beide teams veelvuldig gewisseld. Zo kwam bij Veritas, Jaro voor Ries, Marco voor Noud, Rob voor Pascal, Tom voor Yves en Aron voor Jasper. Het slotakkoord was voor ‘slangenmens’ Rob, die goed doorzette en na een individuele actie, de bal hoog in de touwen schoot, 0-4.

Na iets meer dan 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en staat Veritas 2 in de finale van de nacompetitie. Hierin wacht een andere bekende, namelijk DESM 2. DESM heeft de finale van de nacompetitie bereikt door in de 1e ronde Eysden 2, na verlening, te verslaan. In de 2e ronde hebben ze WDZ 2, na penalty’s, verslagen.

Zal Veritas 2 de jongens van de Moeësdiêk verslaan? Makkelijk zal dit niet worden, maar…in de reguliere competitie is dit 2 keer gelukt!!!! Is driemaal scheepsrecht, met promotie naar de 1e klasse?
Zet hem op en alvast heel veel succes gewenst.

Een woord van dank aan onze trouwe supporters die in groten getalen waren meegereisd uit Neeritter. Komt u ons zondag 17 juni om 11.00 uur weer steunen als we in Weert de finalewedstrijd spelen voor een plaats in de 1e klasse?

Verslag: Jan D. ( met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Jasper (zowel verdedigend als aanvallend sterk).

hel1hel2hel3hel4hel5hel6hel7hel8hel9hel10hel11hel12hel13hel14hel15hel16