klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Veritas 2 heeft de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse winnend afgesloten. Voerendaal 2 werd met 2-1 verslagen.
Het eerste gedeelte van de eerste helft gaf twee afwachtende ploegen te zien, zonder dat er voor een van beide ploegen kansen op een doelpunt waren.
Het eerste echte gevaar was in de 27e minuut. Jasper Hupkens gaf vanaf rechts een gevaarlijke voorzet, die door Noud Snijkers net niet bij de eerste paal verzilverd kon worden. De bal werd op het nippertje door de verdediging nog tot corner verwerkt. Even later was er een gevaarlijke hoekschop van Yves Haelewijn, die ook geen doelpunt opleverde.
Het eerste echte gevaar aan Voerendaal-kant was in de 40e minuut. Een vrije trap werd in de doelmond van Veritas gebracht, waarna een speler van Voerendaal de bal hoog naast schoot. Met een dubbelblanke stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.
De tweede helft begon prima voor Veritas. Vanaf de aftrap kwam Pascal Ressen in balbezit, hij omspeelde enkele tegenstanders en schoot daarna vanaf 20 meter op het doel. Via de vingertoppen van de Voerendaal-doelman hobbelde de bal over de doellijn: 1-0.
In de 52e minuut werd de voorsprong bijna verdubbeld. Niels Groot maakte een prima individuele actie en loste een schot, dat in de kruising leek te verdwijnen. De keeper had echter een sublieme redding in huis en tikte de bal over het doel tot corner.
In de 60e minuut viel er nog een gevaarlijke hoekschop van Niels Groot te noteren, die door iedereen werd gemist.
Door de warmte werd er even later door de prima scheidsrechter, de heer Rijbroek uit Merselo, een drinkpauze ingelast. Hierna was Veritas het even kwijt. Voerendaal was scherper en in de 73e minuut viel de gelijkmaker. De Veritas-verdediging greep niet adequaat in, waardoor een Voerendaal-speler vanaf de rand van het 16-metergebied hard kon uithalen. Onhoudbaar verdween de bal in het doel.
Veritas wilde het echter niet op verlengingen aan laten komen en in de 80e minuut was het Niels Groot, die met een geniale actie op de achterlijn, drie tegenstanders op het verkeerde been zette. Daarna gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan Noud Snijkers, die van dichtbij de 2-1 liet aantekenen.
Een minuut later was het Pascal Ressen, die bijna de 3-1 op het scorebord zette. De doelman van Voerendaal kon echter redding brengen. Achteraf gezien was een breedtepass op de meegelopen Noud Snijkers misschien beter geweest.
Voerendaal probeerde het nog wel, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het Veritas-doel.
Na het laatste fluitsignaal gingen de armen dan ook opgelucht de lucht in. Veritas 2 had gewonnen van een goede tegenstander en maakt zodoende nog kans om te promoveren.
De volgende horde in deze is a.s. zondag de lastige uitwedstrijd tegen Helden 2.
Alvast veel succes gewenst.

Verslag: HvdH ( met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Niels Groot

vdaal1vdaal2vdaal3vdaal4vdaal5vdaal6vdaal7vdaal8vdaal9vdaal10vdaal11vdaal12vdaal13