klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Een door veel blessures geteisterd Veritas 2 heeft de laatste competitie wedstrijd winnend afgesloten. In de zinderende hitte werd GSV’28 2, op het tandvlees, met 2-1 verslagen.
Al in de vierde minuut kwam Veritas op voorsprong. Een vrije trap van Yves Haelewijn verdween, via de handen van de doelman van GSV, in het doel.
Hierna nam GSV het initiatief over en kreeg het de overhand op het middenveld. In de 17e minuut kon hun rechtsback ongehinderd opkomen. Door de verdediging van Veritas werd er niet ingegrepen en uit de voorzet kon een van hun voorhoedespelers de bal, onhoudbaar voor doelman Menno Hansen, in het doel schieten. 1-1 dus.
Veritas moest winnen om evt. het algeheel kampioenschap nog binnen te slepen. Het was dan wel afhankelijk van EVV 2, dat dan zou moeten verliezen bij Merefeldia 2.
Veritas 2 probeerde dan ook de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Zo schoot Pascal Ressen in de 19e minuut de bal net naast en kon hij in de 31e minuut een voorzet van Rob Schobers net niet afronden. In de 33e minuut was het weer Rob Schobers, die Pascal Ressen een mogelijkheid bood. Helaas kon Pascal de bal net niet goed genoeg over de doelman van GSV spelen, waardoor hun verdediging nog redding kon brengen.
Hierna was het weer GSV dat dreigend werd. Gelukkig voor Veritas leverde dat geen tegendoelpunt op.
Vlak voor rust viel er nog een vliegend schot van Jasper Hupkens te noteren, wat net geen doel trof.
In het eerste gedeelte van de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardigs. Het eerste opwindende moment was in de 62e minuut. Een prima voorzet van Pascal Ressen werd door Rob Schobers van dichtbij over het doel gewerkt.
GSV kwam er ook af en toe, goed combinerend, uit. In de 75e minuut moest Menno handelend optreden op een gevaarlijk schot van een van de GSV-spelers.
Veritas wilde persé winnen, maar de hitte begon zijn tol te eisen. Toch kreeg Veritas 2 nog enkele kansen. Jasper Hupkens kon zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal krijgen na een prima voorzet van invaller Jelle Vaes. Verder had de keeper van GSV twee prima reddingen in huis op schoten van Jaro Kuppens en Jasper Hupkens.
In de voorlaatste minuut viel dan toch de bevrijdende 2-1. Uit een hoekschop kwam de bal bij Yves Haelewijn terecht, die met een strak schot zijn tweede doelpunt van de middag liet aantekenen.
Niet veel later floot de prima leidende scheidrechter Gijsen voor de laatste maal.
Het was nu afwachten wat EVV 2 zou doen.
Uiteindelijk bleek dat EVV 2 gelijk had gespeeld, waardoor zij, op doelsaldo, kampioen zijn geworden.
Onze felicitaties gaan dan ook richting Echt.
Veritas 2 heeft echter nog kans om via de nacompetitie te promoveren naar de 1e klasse. Hiervoor staat a.s. zondag 3 juni de eerste wedstrijd op het programma. Thuis tegen Voerendaal 2.
Alvast veel succes.

Wedstrijdverslag: HvdH ( met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Jelle Vaes en Renier van Helden (spelers van Veritas JO-19, die op het laatste moment opgeroepen waren om als wisselspeler te fungeren. Bedankt hiervoor)gsv1gsv2gsv3gsv4gsv5gsv6gsv7gsv8gsv9gsv10gsv11gsv12gsv13gsv14gsv15gsv16gsv17gsv18