WowDeal

Klik hier voor de WowDeal
van Auto Smeets Haelen
smeets1

Na het midweekse programma en de verdiende overwinning op Helden 2 gingen de mannen van Veritas 2 op bezoek bij FC Geleen-Zuid 2. Op voorhand een moeilijke uitwedstrijd voor de mannen en de omstandigheden waren ook niet optimaal. Het was snikheet en het was een stroef en moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld.

Vanaf de 1e minuut probeerde Veritas het initiatief naar zich toe te trekken met snel en secuur combinatievoetbal. In de 3e minuut mocht Niels Groot (Grutto) aanleggen voor een vrije trap aan de zijkant van het veld. Hij legde de bal precies op het hoofd van Koen Vries, maar deze verzuimde de bal kracht mee te geven en schampte de bal maar half.
In de 15e minuut was het opnieuw Grutto die voor gevaar zorgde aan de kant van Veritas. De verdediging van Geleen-Zuid handelde te traag en Grutto ontfutselde een verdediger de bal. Hij passeerde de laatste man op snelheid en schoot jammer genoeg rakelings naast. In de 17e minuut was het een aanval uit het boekje via de rechterkant van het veld. Jasper stuurde, alla Leo Messi , twee spelers van Geleen- Zuid het bos in d.m.v. een panna en speelde de bal richting Pascal Ressen (Palli), die op zijn beurt Grutto op maat bediende. Jammer genoeg schoot Grutto iets te gehaast en vloog de bal rakelings naast de paal.
In de 19e minuut kon het 1e wapenfeit van Geleen-Zuid worden genoteerd. Door onoplettendheid aan de kant van Veritas kwam de bal plotseling uit de kluts terecht bij een aanvaller van Geleen-Zuid. Deze bedacht zich niet en poeierde de bal richting Menno Hansen. Op het laatste moment was daar gelukkig Yves Haelewijn die de bal op een prachtige manier blokte.

In de 25e minuut was het Koen Vries, die met een prachtige crosspass Grutto de diepte in stuurde. Grutto probeerde de bal voor te zetten maar deze was net iets te lang en kwam terecht bij Marco Timmermans. Marco speelde de bal van de rechterkant van het veld naar de linkerkant van het veld waar Palli stond te loeren op een kans. Palli zette een actie in alla Ribery en kwam van buiten naar binnen. Hij bedacht zich niet en schoot de bal prachtig beneden in de lange hoek. 0-1!!!!!!

In de 32e was het Palli die op zijn beurt de bal ontfutselde aan een verdediger van Geleen-Zuid. Hij speelde de bal naar de vrijstaande Noud Snijkers en deze bedacht zich niet een haalde verwoestend uit. De bal spatte uiteen op de lat. Jammer want dit was een wereldgoal geweest.
In de 35e minuut was het opnieuw Palli, die dit keer een pass van Geleen-Zuid onderschepte. Hij speelde Sven Cleutjens aan op het middenveld, die vervolgens met een listige steekpass Grutto 1 tegen 1 met de keeper zette. Grutto bedacht zich niet en schoot de bal op een fabuleuze wijze met buitenkantje links in de bovenhoek. 0-2!!!!!!
Voor rust kreeg Veritas nog 2 goeie kansen via Palli en Grutto, maar helaas gingen deze er niet in. De mannen hadden graag de wedstrijd voor rust in het slot willen gooien, maar desondanks konden zij met een goed gevoel de kleedkamer in voor de rust.

In de 2e helft begonnen de omstandigheden zijn tol te eisen. Het snelle combinatievoetbal van Veritas was niet meer zo flitsend als in de eerste helft en Geleen-Zuid probeerde door middel van stevige duels Veritas wat uit zijn spel te halen. Pas in de 79e minuut kon het eerste serieuze wapenfeit van de 2e helft worden genoteerd. Grutto zorgde met een prachtige steekpass ervoor dat Erik Althuizen vrij voor de keeper kwam te staan. Erik probeerde de bal ineens op zijn pantoffel te nemen, maar hierdoor schoot hij de bal naast.
Geleen-Zuid werd op zijn beurt steeds gevaarlijker en dit resulteerde in de 84e minuut in een doelpunt. Een prachtige crosspass werd op een prachtige wijze afgerond. 1-2.

In de 89e minuut was het Jaro Kuppens, die met een prachtige pass vanaf de linkerkant van het veld Grutto 1 op 1 zette met de keeper. Grutto aarzelde niet en schoof de bal heel beheerst langs de keeper en maakte aan alle onzekerheid een einde. 1-3!!!!

Na het eindsignaal kon Veritas 2 terugkijken op een zeer goeie eerste helft en een terechte overwinning!!! BAMM!!!

Op naar komende zondag 13 Mei. Dan staat de uitwedstrijd tegen SHH 2 op het programma.

Verslag: Rhodney W. ( met dank aan Wesley R. voor de foto's)

Man of the Match: Niels Groot

gz1gz2gz3gz4gz5gz6gz7gz8gz9gz10gz11gz12gz13gz14gz15gz16gz17gz18gz19