Op zondag 3 december 2017 stond de uitwedstrijd tegen MMC Weert 2 op het programma. Deze ploeg was de competitie slecht gestart , maar had de laatste twee wedstrijden gewonnen. Het beloofde dus geen makkie te worden.
Bij aankomst in Weert bleek dat de wedstrijd van MMC Weert 1 was afgelast, waardoor er enkele spelers van dat team aan konden sluiten bij het tweede team. Veritas 2 kon zich de borst dus natmaken.
Veritas 2 begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Helaas leverden de kansjes geen doelpunten op. Zo ontfutselde Pascal Ressen de doelman van MMC Weert op de achterlijn de bal. Zijn schot uit een moeilijke hoek hobbelde aan het doel voorbij. Een vrije trap van Pascal, kon door de doelman niet klemvast gehouden worden. Uit de rebound werd echter ook niet gescoord.
Aan de andere kant moest Menno handelend optreden, toen een speler van MMC Weert 2 alleen op hem af kwam. Menno voorkwam gelukkig een doelpunt door de bal tot corner te verwerken.
Daarna was het weer Veritas, dat op zoek ging naar een doelpunt. Een vlammend schot van Niels Groot vloog net naast en uit een mooie aanval over rechts, kopte Erik Althuizen de bal, na een prima voorzet van Ries Geusen, net langs de verkeerde kant van de paal.
Ruststand dus 0-0.
Helaas moest Aron Jeurninck tijdens de rust uitvallen met een blessure. Hij speelde in de eerste helft een prima partij tegen de midvoor MMC Weert 2 ( normaal gesproken de spits van MMC Weert 1). Jasper Hupkens kwam Aron vervangen.
Tijdens de tweede helft was Veritas 2 zo mogelijk nog dominanter, wat tot enige irritatie leidde bij enkele spelers van MMC Weert 2. Zo moest Jasper al weer snel, met een blessure, gewisseld worden na een overtreding van de spits van MMC Weert 2 en liep Falco tegen een elleboog aan.
Kansen waren er ook voor Veritas. Een splijtende pass van Yves Haelewijn op Niels Groot, zette Niels alleen voor de keeper. Zijn lob verdween jammer genoeg niet in het doel.
De grootste kans op een doelpunt was echter voor Sven Cleutjens: Een vrije trap van Yves Haelewijn sprong via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Sven had, voor een leeg doel, de bal voor het inkoppen. Tot ieders ontzetting kopte Sven de bal echter over.
Veritas bleef dreigend, maar echte grote kansen leverde dit niet meer op.
Tien minuten voor tijd mikte Yves wederom een vrije trap op de (bovenkant van de) lat. De bal wilde maar niet in het doel gaan.
Vlak voor het eindsignaal had Veritas 2 deze wedstrijd zelfs nog bijna verloren, wat zeer onverdiend zou zijn geweest. Door een misverstand in de achterhoede, kreeg de midvoor van MMC Weert 2 zijn enige kans van de wedstrijd. Hij kon alleen met de bal op Menno afgaan, omspeelde deze ook, maar gelukkig voor Veritas was hij te ver naar buiten gedrongen, waardoor hij de bal niet meer in het doel kon schieten.
Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste maal. Eindstand dus 0-0.
Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Thuis tegen koploper GSV’28 2. Hopelijk heeft Veritas 2 dan meer geluk en blijven de drie punten in Neeritter.

Verslag: HvdH

Man of the match: Yves Haelewijn (speelde goed op het middenveld en voorzag de voorwaartsen van goede passes. Zijn vrije trappen ( op de lat) hadden een beter lot verdiend)

mmc1mmc2mmc3mmc4mmc5mmc6mmc7mmc8mmc9mmc10mmc11mmc12