Op zondag 26/11 kregen we bezoek van het tweede elftal van BSV Limburgia/Kamerland uit Brunssum. Een paar weken geleden ervoor had ook de wedstrijd tussen de eerste elftallen plaatsgevonden en dit was een stevige pot. De heren van 2 wisten dus wat ze konden verwachten: een elftal dat stevig speelt in de duels en uitgaat van een goede organisatie.

Doordat de KNVB een scheidsrechter uit Deurne had aangesteld kon de wedstrijd pas starten met een vertraging van 20 minuten. Dit kwam ook Limburgia goed uit, want zij kwamen pas een kwartiertje later dan Veritas uit de kleedkamers gesloft.

De eerste kans is voor Niels Groot, hij neemt een hoge bal aan op de wreef. De bal ligt netjes voor zijn voet en met een briljante boogbal laat hij de keeper kansloos. Helaas gaat de bal over doel en het blijft dus 0-0. Hierna moet Veritas even achteruit, Limburgia wint de duels en de tweede ballen op het middenveld en heeft overwicht. Dit leidt tot een goede voorzet vanop rechts, die tussen de spits en onze doelman Menno aan het doel voorbijwaait.

Na 15 minuten herpakt Veritas zich, Yves wint een duel op het middenveld, geeft de bal aan Pascal, welke net op het juiste moment Niels Dullens alleen voor de doelman zet. Niels twijfelt niet en tikt de 1-0 tegen de touwen.

Dan is het aan Erik Althuizen, hij verovert een bal op de middellijn en kiest voor een lob. Wederom is de keeper kansloos maar opnieuw gaat de bal niet tussen de palen.

Net voor rust is er een aanval van Veritas, alweer wint Yves een kopduel op het middenveld. De bal komt via Niels Dullens bij Niels Groot, deze 'trapt' van buiten de 16 met binnenkantje voet de bal in doel.

In tegenstelling tot vorige week beloont Veritas zichzelf nu rijkelijk en kan het met 2-0 de rust in. Tijdens de rust probeert de hele ploeg aan Pascal de buitenspelregels uit te leggen. Hij trekt er zich echter niet veel van aan, want ook in de tweede helft wordt hij meermaals voor buitenspel afgevlagd.

De tweede helft van Veritas is sterk, Limburgia krijgt geen kans meer bij elkaar gevoetbald en in aanvallend opzicht zijn er heel wat positieve zaken gebeurd. Het was echter koud waardoor uw verslaggever niet veel heeft genoteerd.

De 3-0 viel na een knappe combinatie door het midden waarbij de middenvelder van Limburgia zijn eigen keeper het nakijken geeft.

Er is nog een schot van Rob van buiten de 16, de bal hobbelt naast de keeper in doel: 4-0

Volgende week volgt de altijd moeilijke verplaatsing naar MMC Weert 2, aanvang 12h00.

Verslag: Tommie G.

Man of the match: Jasper Hupkens ( speelde een prima wedstrijd, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht)

Limb1Limb2Limb3Limb4Limb5Limb6