Zondag 12 november 2017 – Op de natte velden van de Breierein stond de wedstrijd Veritas 2 – SHH 2 op het programma. Zeker geen onbekende tegenstander, daar waar het eerste elftal van Veritas enkele weken geleden al tegen het eerste van SHH gespeeld had. Het verschil op de ranglijst betrof voor de wedstrijd één punt in het voordeel van Veritas 2 en het was zaak om de voorsprong op de ranglijst uit te bouwen tot vier punten.
De wedstrijd ontspon zich het eerste 10 minuten tot een middenveld wedstrijd, met weinig kansen over en weer. Er waren enkel kleine kansjes te noteren via Niels D. en Yves. In de 18e minuut was er het eerste gevaar vanuit SHH, waarbij onze doelman Menno redding bracht op een listig balletje van de aanvaller van SHH.
De eerste grote kans van de wedstrijd diende zich aan in de 25e minuut. Na een mooie actie aan de linker kant van Niels G. kwam de bal bij Yves terecht, waarna Yves Erik de diepte in stuurde met een steekbal. Erik moest de bal over de keeper zien te krijgen, maar daardoor vloog de bal ook net over het doel. Voor de rest van de eerste helft creëerden beide ploegen geen kansen meer, op een vrije trap van SHH na. Ruststand 0-0.
Met Rob voor Erik in het veld startten de ploegen aan de tweede helft. Tot aan de 52e minuut waren er geen kansen te noteren, totdat SHH uit het niets op voorsprong leek te komen. Uit een vrije trap kopte een speler van SHH raak, maar het doelpunt werd afgekeurd. Voorafgaand aan het doelpunt was een overtreding van SHH geconstateerd door scheidsrechter Peymen. De tussenstand bleef 0-0.
Tot aan de 80e minuut geen kansen meer aan beide kansen. Ondertussen waren Pascal, Casper en Ries in het veld gekomen voor Sven, Stijn en Niels G.. In de 80e minuut leek de matte wedstrijd opeens te gaan leven. Na een pass van Yves op Pascal creëerde Pascal de ruimte voor een schot, dat gered werd door de doelman van SHH. Ries kon in de rebound de bal niet richting doel krijgen. Veritas leek aan te zetten voor een slotoffensief.
In de 89e minuut brak Pascal door op de linkerflank. De voorzet werd teruggelegd door Ries op Yves, maar het schot van Yves werd geblokt door de verdediging van SHH. Veritas kreeg in blessuretijd nog een hoekschop, die direct op doel werd gericht. De bal kwam via de lat in het vijfmeter gebied terecht, maar helaas voor Veritas was er geen speler die de bal in het doel kon tikken. Veritas leek nog een late overwinning veilig te stellen, maar de bal ging er niet in.
In een hectische blessuretijd, waarin SHH ook nog een paar keer gevaarlijk counterde, viel er geen doelpunt meer, waardoor de wedstrijd Veritas 2 – SHH 2 in een 0-0 gelijkspel eindigde. Helaas heeft Veritas geen afstand kunnen nemen van de directe concurrent, maar er was in ieder geval niet verloren. Op naar volgende week zondag, waar de uitwedstrijd tegen Oranje Blauw’15 2 op het programma staat.

Verslag: Aron J.

Man of the match: Kay Wilmsen (Goede organisator van de verdediging; speelde een degelijke wedstrijd)

shh1shh2shh3shh4shh5shh6shh7shh8