WowDeal

van Auto Smeets Haelen
smeets1

Eijsden – Veritas

Veritas speelt op het nippertje gelijk tegen Eijsden.

In een meer dan spannend duel leek het er lange tijd op dat Veritas de drie punten zou verspelen in Eijsden. Men begon matjes aan de wedstrijd en de bal werd langzaam rondgespeeld, Eijsden was wat feller en gokte op hun snelle spitsen. In de 17e minuut mocht Edwin Huyskens een vrije trap nemen na een overtreding op Ken Diedering. Vanaf de hoek van de zestien plaatste hij de bal perfect op het hoofd van Stefan Ressen en deze kopte de bal onhoudbaar binnen 0 – 1. Veritas verzuimde echter om vlak voor de rust de tweede treffer te scoren Rik Heymans zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Eijsden. Na de rust een beter voetballend Veritas een inzet van Edwin werd uit het doel geranseld door de keeper. Enkele minuten later was Eijsden dichtbij de gelijkmaker maar de bal werd door de verdediging naast het doel gewerkt. In de 56e minuut viel dan toch de gelijkmaker een diepe bal werd goed voorgelegd en de goed meegelopen Lars van Buggenum kon de gelijkmaker intikken. Het spel golft wat op en neer Veritas moet beducht zijn op de snelle spitsen van Eijsden. Want in de omschakeling kan het razendsnel gaan zo ook in 76e minuut als Daan Konings gelanceerd wordt en hij kan ongestoord de 2 – 1 op het scorebord laten aantekenen. Veritas gooit nu alles op alles om tenminste nog op gelijke hoogte te komen. Dit lukt ook in de allerlaatste minuut als Jordi Beelen diep gestuurd wordt en hij de bal in de voeten van Rik Heymans schuift en Rik de gelijkmaker inschiet 2 – 2.

Als scheidsrechter Slavenburg fluit voor het einde van de wedstrijd wordt dit punt gekoesterd door Veritas en haar aanhang.

Zondag a.s. wacht de zware thuiswedstrijd tegen Sportclub’25.