WowDeal

van Auto Smeets Haelen
smeets1

Veritas – BSV Limburgia

Veritas – BSV Limburgia, een mooi affiche op een mooie zonnige hemelvaartsdag in mei. De ploegen staan respectievelijk 1e en 2e in de 2e klasse G.

Het zou een uitstekende wedstrijd worden met veel spanning passie en goed voetbal. Rik Heymans bracht Veritas al in de 1e minuut op voorsprong 1 – 0. Limburgia probeerde met veel pressie de aanval van Veritas te ontregelen, dit lukte maar gedeeltelijk want in de 15e minuut veerde de Veritas weer op. Koen Stoop krijgt de bal in de 16 aangespeelt met de rug naar de goal hij controleert met de borst en tikt de bal in een keer over de verdediging en scoort met een schitterende trap de 2 – 0. Nauwelijks bekomen van de euforie krijgt Veritas de deksel op de neus, een lichte overtreding” wordt bestraft met een vrije trap net buiten de 16 recht voor het Veritas doel, de nummer 19 van Limburgia Dirgham Boukhris legt de bal loepzuiver in de kruising 2 – 1. Weer enkele minuten later kopt Siebe Vries een vrije trap net over, de directe tegenaanval van Limburgia gaat ook net over het Veritas doel. Limburgia speelt met veel pressie maar de verdediging van Veritas onder leiding van Sjoerd Linssen geeft geen krimp.

In de tweede helft speelt Limburgia zo niet nog feller naar voren, Veritas komt er in deze fase maar sporadisch uit. Doelpunten levert het niet op voor beide ploegen, de verdediging van Veritas kraakt wel maar barst niet. Er word gewisseld Folkert voor Edwin en deze wissel pakt goed uit voor Veritas. Want in de 73e minuut krijgt Folkert de bal via een over veel schijven lopende aanval en scoort de verlossende 3 – 1, een gouden wissel dus van Marcel.

Mike moet in de 84e minuut nog een keer reddend optreden op een inzet van dichtbij, maar de zege komt niet meer in gevaar. Scheidsrechter Bos fluit voor het einde na 90 minuten goed voetbal.

2 ploegen die voetbal hoog in het vaandel hebben staan hebben vanmiddag een mooie wedstrijd gespeeld. Veritas beschikt over veel scorend vermogen iets waar de tegenstander van vandaag in tekort schiet (of de verdediging van Veritas is gegroeid in de loop van de competitie).

Met dank aan Toon voor de foto’s