Sittard – Veritas

Na een inspiratieloze en gezapige eerste helft heeft Veritas in de tweede helft de wedstrijd toch naar zich toegetrokken en met 0 – 3 gewonnen.

Veritas begint zeer matig aan de wedstrijd, de bal wordt in een traag tempo rond getikt Sittard wacht af en loert op de counter. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor Sittard maar de spits van Sittard had het vizier niet op scherp staan vandaag. In de 20e minuut gaat Jordi goed door op links en zijn voorzet kan door Rik Heymans worden binnengetikt 0 – 1. In de 35e minuut krijgt de spits van Sittard de kans op de gelijkmaker maar ook deze bal wordt totaal verkeerd geraakt, zodat de ruststand 0 – 1 is.

Na de rust is er een heel ander Veritas te zien men speelt veel feller en de balcirculatie ligt ook veel hoger. Hierdoor krijgt men ook de nodige kansen. In de 48e minuut wordt een inzet van Jordi nog onschadelijk gemaakt door de keeper. Maar in de 52e minuut mot hij toch het hoofd buigen voor een rake kopbal van Stefan Ressen. Stefan kopt subliem binnen na een hoekschop van Folkert van Gansewinkel. In de 65e minuut krijgt Jordi Beelen de bal op rechts aangespeelt en hij haalt in een keer verwoestend uit met een volley de doelman is kansloos op deze inzet 0 – 3. De wedstrijd is gelopen Sittard heeft geen antwoord en Veritas tracht de score nog wel te verhogen maar de acties worden vaak te lang doorgedreven.

Na 90 minuten voetbal vind scheidsrechter Franssen het welletjes en hij fluit dan ook voor het einde van de wedstrijd.

Komende donderdag uit tegen Sportclub ‘25 om 19.30 uur.

Zondag a.s. de thuiswedstrijd tegen Caesar.