klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Veritas – SV Simpelveld

Veritas begint de wedstrijd goed door Simpelveld in een vroeg stadium te storen en zo de bal te veroveren. Simpelveld probeert dit te omzeilen door de lange bal naar voren te geven, maar de Veritas verdediging staat als een huis dit keer.

Er komen wat kansen voor Veritas maar het doel wordt nog niet getroffen. In de 22e minuut is het wel raak Koen Stoop maakt met een halve omhaal de 1 – 0 nadat Rik Heymans de bal voor zijn voeten kopte.

Mike Betting krijgt zijn eerste schot op doel in de 24e minuut dit wordt adequaat door hem opgelost. Veritas creëert kansen genoeg mar de eindpass is net niet goed genoeg. Als dan Tim Dierx in de 34e minuut een vrije trap mag nemen en hij deze op het hoofd van Sjoerd Linssen legt, waarna Sjoerd de bal panklaar legt voor wederom Koen Stoop is de stand 2 – 0. Ook de Veritas defensie heeft zo haar momentje, Sjoerd Linssen kopt terug op de keeper maar deze bevindt zich net buiten bereik van de bal, tot grote opluchting van iedereen valt de bal via de lat weer terug in het veld waarna deze opgeruimd wordt.

De grote plaaggeest in de uitwedstrijd tegen Simpelveld Roel Hendriks scoort op slag van rust de tegentreffer 2 – 1.

Na de rust was de start voor Simpelveld maar in de 46e minuut ging ook de verdediging van Simpelveld in de fout. Een ogenschijnlijk simpele terugspeelbal naar de keeper werd mede door het hobbelige veld er de oorzaak van dat de keeper over de bal trapte en de bal langzaam in het doel rolde 3 – 1. In de navolgende tijd krijgt Veritas nog vele kansen om de score te verhogen maar alle inzet ten spijt wordt geen enkele kans meer verzilvert. Simpelveld is niet meer bij machte om het tij te doen keren. En als scheidsrechter de Graaf voor het einde fluit zijn de 3 punten binnen een broodnodige overwinning in de strijd om de titel.

Donderdag 12 april speelt Veritas thuis tegen Centrum Boys aanvang 18.30 uur.

Met dank aan Toon voor de foto’s.