klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Veritas – LHC

Veritas is slecht uit de winterperiode gekomen en leed haar eerste nederlaag van het seizoen tegen LHC uit Eygelshoven.

De wedstrijd begon nochtans veelbelovend voor Veritas men speelde verzorgd voetbal en er werden kansen gecreëerd. Al in de zevende minuut ging een kopbal van Koen Stoop net naast, na een voorzet van Kay van Herten. Veritas was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft en nadat in de 19e minuut de keeper van LHC een schot van Folkert van Gansewinkel nipt over het doel tikte, was hij kansloos op een vrije trap van Koen Stoop in de 21e minuut deze werd vakkundig in de linkerbovenhoek geplaatst 1 – 0. Veritas verzuimde om de score te verhogen men kreeg enkele zeer riante mogelijkheden hiervoor maar allen werden vrij knullig om zeep geholpen dus ging men met een 1 – 0 voorsprong de rust in.

Na de rust een heel ander spelend LHC, men ging agressiever spelen en Veritas leed veelvuldig balverlies. LHC gokt op hun snelle spitsen met diepe ballen. In de 51e minuut bracht Mike Betting redding op een inzet van dichtbij. In de 58e minuut kan Jordi Beelen alleen door naar de keeper maar zijn inzet strand op de doelman. Deze brengt de bal direct naar voren tot bij de spits van LHC Leroy Eerlingen en deze scoort de gelijkmaker 1 – 1. Het wordt nog erger voor Veritas want LHC ruikt nu bloed en wil de overwinning dit lukt want in de 66e minuut scoort de andere spits van LHC Romano Raet de 1 – 2. Veritas zet hierna alles op alles en dirigeert Sjoerd Linssen naar  voren en het is nu pompen of verzuipen, het is allemaal tevergeefs. Als dezelfde Leroy Eerlingen er ruim in blessuretijd 1 – 3 van maakt is het over. Direct hierna fluit scheidsrechter Peeters de wedstrijd ten einde. Het eerste verleis in deze competitie is een feit, maar wel onnodig.

Met dank aan Toon voor de foto’s