WowDeal

van Auto Smeets Haelen
smeets1

SHH – Veritas

Veritas laat vanaf het eerste fluitsignaal zien waarom men de koppositie inneemt, SHH wordt geen enkel ruimte gegund om te voetballen. Maar het lukt Veritas niet om het doel van SHH te belegeren, meestal strand het bij de verdediging van SHH. Herten komt er nauwelijks uit en de keeper van Veritas lijkt weer een gemakkelijke middag te gaan hebben, net als vorige week. In de 16e minuut wordt Jordi Beelen diep gestuurd door Rik Heymans, Jordi laat iedere verdediger zijn hakken zien en hij scoort beheerst de 0 – 1. Dit zou een opmaat naar meer moeten zijn, maar Veritas heeft weliswaar een overwicht en men controleert de wedstrijd ook, echte kansen komen er niet of nauwelijks meer. Net als iedereen denkt met een voorsprong te gaan rusten, gebeurd dan toch SHH scoort op slag van rust de gelijkmaker. Een aantal fouten gaan hieraan vooraf en als aanvaller Bas van Dael de bal in de voeten geschoven krijgt weet hij hier wel raad mee 1 – 1.

Na de rust verwacht men een furieus Veritas, maar niets is minder waar of men bevangen is door de ijzige wind of dat men nog na treurt over de gelijkmaker weten we niet. Maar in de tweede helft bakt men er niets meer van en gaat men mee in de speelwijze van SHH. Er komen geen kansen meer en het lijkt af te stevenen op een gelijkspel. Veritas kruipt uiteindelijk nog enkele keren door het oog van de naald op het einde van de wedstrijd, maar keeper en paal en lat brengen redding. Als scheidsrechter Stoffels voor het einde fluit overheerst het gevoel van verlies bij Veritas, men heeft immers twee punten laten liggen bij een degradatiekandidaat. Alleen was hier in de tweede helft niets van te zien, een derby maakt toch andere krachten los.

Vooralsnog iedereen een fijne vastelaovendj en daarna wacht de volgende thuiswedstrijd tegen Centrum Boys.