WowDeal

van Auto Smeets Haelen
smeets1

Veritas – Sittard

Veritas wint eenvoudig van Sittard.

Al in de eerste minuut schiet Roel Gijsen de bal net over het vijandelijke doel, het zou een eenvoudige middag worden voor Veritas. In de negende minuut wordt de inzet van Veritas ternauwernood tot hoekschop verwerkt door de Sittardse verdediging. De hoekschop die volgt wordt door Edwin Huyskens perfect op het hoofd van Sjoerd Linssen geplaatst, en deze kopt snoeihard de 1 – 0 tegen de touwen. Vanaf dat moment begint een uiterst slordige en rommelige fase van Veritas in de wedstrijd die zou duren tot het rustsignaal. Veel balverlies aan Veritaskant door slordige passing en trage spelopbouw, Sittard kon hier trouwens zeer weinig mee want de bal was na een of twee passes weer terug bij Veritas. Dat Veritas de bovenliggende partij was, was duidelijk Sittard creëerde zich geen enkele mogelijkheid. In de 44e minuut ging de bal op de stip en mocht Sjoerd Linssen aanleggen voor zijn tweede treffer van die middag..

Na de rust kwam Veritas sterker uit de startblokken men speelde beter en sneller dit resulteerde al in de 47e minuut in de derde treffer. Een voorzet van Koen Stoop beland bij Siebe Vries op het hoofd en hij kopt beheerst de 3 – 0 binnen. Sittard kan geen vuist maken en Veritas speelt rustig de bal rond, en zo kan het zijn dat in de 62e minuut Koen Stoop ook zijn doelpuntje meepikt. Met een afgeslagen bal die voor zijn voeten komt weet hij wel raad hij scoort de 4e treffer van de dag. Veritas krijgt nog genoeg mogelijkheden om zelfs de dubbele cijfers op het scorebord te brengen. Met het doelpunt van Folkert van Gansewinkel in de 82e minuut stopt het. Koen Stoop gaat goed door op rechts en zet voor tot bij Folkert deze scoort de 5 – 0.

Na enkele minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Heuts de wedstrijd ten einde en is Veritas nog steeds ongeslagen.

Komende zondag de uitwedstrijd in Herten.