BSV Limburgia – Veritas

Veritas begint sterk aan de wedstrijd en tracht het spel van Limburgia in een vroeg stadium te storen, al in de 2e minuut wordt een voorzet van Koen Stoop voorlangs door iedereen gemist. Limburgia probeert haar snelle spitsen in stelling te brengen door de bal zeer snel voorwaarts te verplaatsen, maar ook hier blijven de echte kansen uit. In de 11e minuut voorkomt de keeper van Limburgia met een reflex de 0 – 1 door de inzet van Jordi Beelen uit het doel te slaan. In de 15e minuut wordt een doelpunt van Koen Stoop wegens buitenspel (?) afgekeurd. Veritas tracht via combinatievoetbal het spel naar zich toe te trekken, maar slaagt hierin maar ten dele want de passing is vaak te onzuiver of ballen worden te zacht ingespeeld. Limburgia loert op deze foutjes om daarna direct hun snelle spitsen te lanceren. Dit resulteert enkele keren in kleine mogelijkheden voor het Veritas doel, maar deze ballen worden kundig geweerd door de verdediging. Het meeste gevaar sticht Limburgia via de hoekschoppen maar tot doelpunten leidt dit niet.

In de tweede helft begint Veritas het spel meer naar zich toe te trekken en men speelt nu ook beter. Al moet men beducht zijn op de snelle uitvallen van Limburgia.

In de 56e minuut valt de 0 – 1 uit een vrije trap vanaf de rechterkant genomen door Sjoerd Zuthof en binnengekopt door Siebe Vries. Limburgia tracht met en macht de gelijkmaker te forceren en Veritas verzuimt om de score uit te bouwen, dus het blijft billen knijpen voor Veritas. In de 83e minuut valt de gelijkmaker uit een onnodig weggegeven vrije trap aan de rechterkant van de 16 en hieruit scoort Rens van Hien de gelijkmaker. Veritas probeert nog te gaan voor de overwinning en het lukt ook nog bijna want 2 minuten voor tijd heeft Edwin Huyskens de 2 – 1 voor het inschieten maar zijn inzet wordt voor de lijn gekeerd door de verdediging van Limburgia. En na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Linke heeft Veritas weer in een uitwedstrijd 2 punten laten liggen.