VSN 2017

Sieb Munnecom 2000
za juli 01 @12:00AM
Jan Aben 1958

Op de 127ste dag van het jaar stond de wedstrijd Eindse Boys 2 – Veritas 3 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de toppers van ’t Derdje. Voor handhaving in de vijfde klasse zijn punten hartelijk welkom. De 127ste dag is niet zomaar een dag. Op deze dag eindigde de slag bij Điện Biên Phủ, toonte Apple de eerste iMac en werd Michail Tal de jongste wereldkampioen schaken ter wereld. Genoeg geschiedenis geschreven op deze dag. Nu was het de beurt aan ’t Derdje.

Op de vroege zondag ochtend vertrok de karavaan richting ’t Indj. De vertrek- of aanvangtijd was direct een puntje van discussie. Zeker nadat Knakenmeester of aannaaimeester EriK G. a.k.a. Grutto besloot om rechtstreeks naar ’t Indj af te reizen. Een paar vage redens verder en vast geen knaak verder waren we wel allemaal aanwezig op sportpark Op den Hooven. Na de tactische bespreking was het tijd voor de warming-up. De spanning was direct merkbaar. Niet zozeer bij de 11 basisspelers maar meer bij de wisselspelers. De reden van dit spannende onderonsje is nog altijd niet boven water. Maar wat wel als een paal boven water staat is dat een goed resultaat nodig is. Het begin was veelbelovend. Er werd door iedereen vroeg druk gezet en Eindse Boys wist niet waar ze moesten kijken. Verschillende speldenprikjes werden uitgedeeld maar helaas werd er geen doel getroffen door Veritas. Bij gebrek aan aantekeningen heb ik geen volledig geschetste situaties, jammer. Een oerdegelijk Veritas had duidelijk het overwicht. Maar ’t Derdje zou het ’t Derdje niet zijn als er niet uit de gifbeker gedronken zou moeten worden. In de weet ik niet hoeveelste minuut kwam de spits van Eindse Boys via een ontzettende kluts bal door de verdediging. Op de rand van de zestien werd de spits gevloerd. Alle ogen gingen richting de scheidsrechter die vanuit Ospel richting de penaltystip wees. Foutje bedankt! verder alle lof voor de scheidsrechter want verder floot de man een prima wedstrijd. Dré moest helaas het antwoord schuldig laten. 1-0. Auw. Een flinke domper voor een goed spelend Veritas. De kopjes gingen echter niet omlaag en het spel werd gewoon opgepakt. Hierdoor kwamen er vervolgens ook verschillende kansen voor Veritas. Via een goede aanval komt de afvallende bal bij Noud terecht. Situatieschets: De Keeper staat rechts in het doel volledig uit positie. Noud plaatst de bal rustig in het linker hoekje. Ohnee toch niet. Hij raakt de bal verkeerd maar hij maakt doelpunten alsof het warme broodjes zijn dus niet getreurd. De bal vliegt de rechterkruising in, 1-1 en terecht.

De tweede helft was vooral vermoeiend voor Veritas. Het voetbal verdween naarmate de tweede helft vorderde. Steeds vaker was de lange bal nodig. Ondanks dit kreeg Veritas in het begin van de tweede helft nog verschillende mogelijkheden om de leiding in de wedstrijd te pakken. Helaas werden de kansen vakkundig om zeep geholpen. Na een knappe redding van Dré kwam het besef dat één punt tegen de nummer 2 ook een knappe prestatie is. Echter duurde de wedstrijd 180 seconden te lang voor Veritas. In de 87ste minuut kwam de bal (wéér) via een klutsbal door de verdediging en belande die zo in het doel. Zo stond bij het laatste fluitsignaal dezelfde eindstand op het bord als bij België – Nederland in 1922, namelijk: 2-1. Je raadt het al, ook deze wedstrijd was op 7 mei.

Z M D W D V Z

Inlogformulier