VSN 2017

Flyer algemeen 2017 1 2

Op de laatste zonnige voormiddag van april staat de niet zo zonnige kraker tussen Veritas 3 en Ospel 4 op het spel. Niet zo zonnig omdat deze wedstrijd zich afspeelt in de kelder van het onbetaalde voetbal in Zuid-Oost Nederland, onderaan in de klasse …. Voor ons is winst essentieel, willen we nog uitzicht houden op lijfsbehoud in deze klasse. Ospel bungelt hopeloos onderaan en heeft geen uitzicht meer op prolongatie. Gesterkt door de wetenschap dat we twee weken eerder een puike pot tegen FC. Oda op de mat hebben gelegd menen we dit varkentje ook wel even te wassen. En daarin schuilt meteen een valkuil. Want Ospel heeft ons in de uitwedstrijd ook al verrast met op Brabantse leest geschoeid, lomp werkvoetbal waartegen wij met ons frivole spel destijds te weinig konden inbrengen. We beseffen dit terdege en gaan dan ook met een strijdlustige appetijt het veld op voor de warming-up. Toch is tijdens de warming-up al merkbaar dat de concentratie en mentaliteit niet optimaal is. En zoals vaker het geval zal dit ook z’n weerslag gaan hebben in de wedstrijd. Het hier volgende verslag put grotendeels (in cursief) uit de live-registratie door dhr. Püts, voorheen keeper en nu vervangend team manager en mental coach bij afwezigheid van Joep.

De wedstrijd heeft in de eerste minuten meer weg van een badmintonwedstrijd dan een voetbalwedstrijd, veel hoge ballen over en weer. Eerste gevaar van Ospel uit een schot en een corner beide zonder succes. Corner veritas zonder succes. Lange bal valt achter de verdediging. Gehannes tussen Erik en aanvaller en Bart en Bas stonden erbij en keken ernaar (red.). Dre kan het tij niet keren 0-1.

Schot van Erik had potentie maar hard richting cornervlag. Meer kansen voor Veritas, maar er is niemand die de trekker durft over te halen. Ruststand 0-1. Veritas klopt aan het begin van de tweede helft op de deur bij Ospel, maar omdat ze spelen geven ze niet thuis. Ziet u de woordgrap lezers? (red.).

1-1 door Niels. Over de lijn of voor de lijn, de scheids geeft hem. De keeper gaat wegens commentaar 10 minuten naar de kant. ‘Hey koekenbakker’ wordt niet getolereerd. 2-1 van Niels. Ospel stond even met 9 man, met met 10 op het veld. 3-1 van Tesfalem!!! Communicatiefout bij Ospel. De bal rolt binnen. Eigen doelpunt. 4-1 (red.)

Al met al komen we hier, gezien het spelbeeld in de eerste helft en met name de magere inzet van zo’n beetje de gehele selectie van Veritas 3, goed weg. We zullen ons dan ook moeten revancheren tegen de Eindse Boys 2!

P.S. In de 79ste minuut geeft Mike Dierx (Spelertje van de week (red.)) de meest dodelijke panna ooit. Tegenstander slaapt vannacht niet.