Webshop

webshop

WOZwaarde actie

wozwaarde

Sponsoren Wagenpark

wagenpark

VSN 2018

vsn

Verjaardagen

 

AVG Verklaring

(Status 23 april 2018)

Wedstrijdverslagen

Veritas – Caesar

 

Het was de eerste keer dit seizoen dat Veritas en Caesar elkaar troffen dit seizoen onder een stralend zonnetje, en voor het oog van de vele sponsoren die aanwezig waren op de sponsordag bij Veritas begon de thuisclub voortvarend aan de wedstrijd.

Al in de eerste minuut zorgde een handsbal van een Caesarverdediger ervoor dat de bal op de stip terechtkwam. De vaste strafschoppenspecialist stond vanwege een schorsing aan de zijlijn, dus was het Folkert van Gansewinkel die deze taak op zich nam en de bal resoluut in de onderste linkerhoek liet verdwijnen 1 – 0. Wat een start en Veritas ging door met Caesar flink onder druk te blijven zetten. In de 20e minuut werd Koen Stoop weggestuurd door Folkert met een goede steekpass door het midden, en vrij voor de keeper maakte Koen geen fout 2 – 0.

Caesar komt in deze eerste helft op alle fronten tekort door een ontketend Veritas.

In de 23e minuut heeft het goede druk zetten op de verdediging succes een foute bal wordt onderschept door de alerte Rik Heymans en met een fraaie lob scoort hij de 3 -0. Dit is tevens de ruststand, na de thee probeert Caesar de bakens te verzetten door wat meer naar voren te voetballen en Veritas neemt iets gas terug. Hierdoor lijkt het of dat Caesar wat meer grip op de wedstrijd krijgt maar in feite controleert Veritas de wedstrijd. Een slippertje in de 76e minuut brengt nog wel de 3 – 1 op de borden maar als de goed leidende scheidsrechter Schelsema uit Cuyk na 90 minuten voor het einde fluit kan het feestje beginnen.

Aanstaande donderdag 26 april speelt Veritas de return in Caesar aanvang is om 19.30 uur.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

 

Sittard – Veritas

 

Na een inspiratieloze en gezapige eerste helft heeft Veritas in de tweede helft de wedstrijd toch naar zich toegetrokken en met 0 – 3 gewonnen.

Veritas begint zeer matig aan de wedstrijd, de bal wordt in een traag tempo rond getikt Sittard wacht af en loert op de counter. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor Sittard maar de spits van Sittard had het vizier niet op scherp staan vandaag. In de 20e minuut gaat Jordi goed door op links en zijn voorzet kan door Rik Heymans worden binnengetikt 0 – 1. In de 35e minuut krijgt de spits van Sittard de kans op de gelijkmaker maar ook deze bal wordt totaal verkeerd geraakt, zodat de ruststand 0 – 1 is.

Na de rust is er een heel ander Veritas te zien men speelt veel feller en de balcirculatie ligt ook veel hoger. Hierdoor krijgt men ook de nodige kansen. In de 48e minuut wordt een inzet van Jordi nog onschadelijk gemaakt door de keeper. Maar in de 52e minuut mot hij toch het hoofd buigen voor een rake kopbal van Stefan Ressen. Stefan kopt subliem binnen na een hoekschop van Folkert van Gansewinkel. In de 65e minuut krijgt Jordi Beelen de bal op rechts aangespeelt en hij haalt in een keer verwoestend uit met een volley de doelman is kansloos op deze inzet 0 – 3. De wedstrijd is gelopen Sittard heeft geen antwoord en Veritas tracht de score nog wel te verhogen maar de acties worden vaak te lang doorgedreven.

Na 90 minuten voetbal vind scheidsrechter Franssen het welletjes en hij fluit dan ook voor het einde van de wedstrijd.

Komende donderdag uit tegen Sportclub ‘25 om 19.30 uur.

Zondag a.s. de thuiswedstrijd tegen Caesar.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Veritas – SV Simpelveld

 

Veritas begint de wedstrijd goed door Simpelveld in een vroeg stadium te storen en zo de bal te veroveren. Simpelveld probeert dit te omzeilen door de lange bal naar voren te geven, maar de Veritas verdediging staat als een huis dit keer.

Er komen wat kansen voor Veritas maar het doel wordt nog niet getroffen. In de 22e minuut is het wel raak Koen Stoop maakt met een halve omhaal de 1 – 0 nadat Rik Heymans de bal voor zijn voeten kopte.

Mike Betting krijgt zijn eerste schot op doel in de 24e minuut dit wordt adequaat door hem opgelost. Veritas creëert kansen genoeg mar de eindpass is net niet goed genoeg. Als dan Tim Dierx in de 34e minuut een vrije trap mag nemen en hij deze op het hoofd van Sjoerd Linssen legt, waarna Sjoerd de bal panklaar legt voor wederom Koen Stoop is de stand 2 – 0. Ook de Veritas defensie heeft zo haar momentje, Sjoerd Linssen kopt terug op de keeper maar deze bevindt zich net buiten bereik van de bal, tot grote opluchting van iedereen valt de bal via de lat weer terug in het veld waarna deze opgeruimd wordt.

De grote plaaggeest in de uitwedstrijd tegen Simpelveld Roel Hendriks scoort op slag van rust de tegentreffer 2 – 1.

Na de rust was de start voor Simpelveld maar in de 46e minuut ging ook de verdediging van Simpelveld in de fout. Een ogenschijnlijk simpele terugspeelbal naar de keeper werd mede door het hobbelige veld er de oorzaak van dat de keeper over de bal trapte en de bal langzaam in het doel rolde 3 – 1. In de navolgende tijd krijgt Veritas nog vele kansen om de score te verhogen maar alle inzet ten spijt wordt geen enkele kans meer verzilvert. Simpelveld is niet meer bij machte om het tij te doen keren. En als scheidsrechter de Graaf voor het einde fluit zijn de 3 punten binnen een broodnodige overwinning in de strijd om de titel.

Donderdag 12 april speelt Veritas thuis tegen Centrum Boys aanvang 18.30 uur.

Met dank aan Toon voor de foto’s.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Veritas 2 heeft een zwaarbevochten overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen DESM 2. Door deze overwinning doet Veritas 2 nog mee in de top van het klassement.
Veritas 2 schoot als een komeet uit de startblokken en in de 2e minuut was het al raak. Pascal Ressen krulde een vrije trap onhoudbaar voor de doelman in de bovenhoek: 1-0.
In de 16e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Weer was Pascal Ressen, die een penalty feilloos verzilverde, de doelpuntenmaker. De scheidsrechter, dhr. Bouten uit Helden, had naar de strafschopstip gewezen, nadat een verdediger van DESM 2 hands had gemaakt in het 16-metergebied na een schot van Marco Timmermans.
Veritas 2 dacht de buit al binnen te hebben en verslapte enigszins. Hiervan profiteerde DESM 2. Uit een verre inworp kwam de bal in de 18e minuut bij een speler van DESM 2 terecht. Deze kon ongehinderd binnen schieten: 2-1.
Veritas 2 was wakker geschud en in de 25e minuut was de marge weer twee doelpunten. Een vrije trap van Niels Groot werd door een verdediger van DESM 2, zwaar gehinderd door Yves Haelewijn, achter zijn eigen doelman gewerkt: 3-1.
Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. In de 32e minuut werd een lange bal vanuit de verdediging van DESM 2 Veritas 2 fataal. Er was enige miscommunicatie tussen doelman Menno Hansen en aanvoerder Kay Wilmsen, waarna deze laatste de bal, over Menno heen, in het eigen doel werkte. 3-2 dus.
In de eerste helft gebeurde er verder weinig meer en met deze stand ging men dan ook rusten.
Tijdens de tweede helft probeerde DESM 2 van alles om de gelijkmaker te produceren. Deze ploeg hanteerde veelal de lange bal om hun spitsen in stelling te brengen. De verdediging van Veritas 2 gaf echter weinig kansen weg. Probleem was echter wel dat Veritas 2 niet meer aan voetballen toe kwam. De fysiek sterke tegenstander veroverde veel ballen op het middenveld en kwam er al eens een bal bij de voorhoedespelers van Veritas 2 terecht, dan werd deze al in een vroeg stadium verloren. Het enige wapenfeit van Veritas 2 in de tweede helft was een vliegend schot van Yves Haelewijn, dat naast vloog.
DESM 2 kreeg nog een kans op de gelijkmaker. In de laatste minuut kon een speler van DESM, na weer een verre inworp, op doel schieten. Menno Hansen kon dit schot echter keren en de aansluitende corner leverde gelukkig ook geen doelpunt op. In de stand kwam dan ook geen verandering meer.
Na het laatste fluitsignaal was de opluchting dan ook groot. Met veel inzet had men de overwinning over de streep getrokken.

Verslag: HvdH

Man of the match: Pascal Ressen ( was belangrijk met twee doelpunten)

desm1desm2desm3desm4desm5desm6desm7desm8desm9desm10desm11

Veritas – Geusselt Sport

 

Over de eerste helft zijn er weinig wapenfeiten te melden, het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. De twee teams bleven goed in de organisatie voetballen, strijd was er wel maar voor de doelen gebeurde er zeer weinig. Het was duidelijk dat Geusselt Sport gekomen was voor een punt en daarvoor werden alle registers opengetrokken. In de tweede helft probeerde Veritas de bakens te verzetten en had men meer van het spel. Alleen moest men beucht zijn op de lange diepe ballen van Geusselt Sport. Het eerste noemenswaardige feit vond plaats in de 53e minuut toen Koen Stoop mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien, zijn inzet spatte echter uiteen op de lat. Enkele minuten later werd Jordi Beelen gelanceerd op rechts maar zijn inzet werd net voor doel van richting veranderd en de bal ging naast het doel. In het laatste kwartier kreeg Veritas een hele serie aan hoekschoppen maar ook uit deze mogelijkheden werd niet gescoord.

Geusselt Sport bediende zich van lange ballen met als doelde snelle spitsen te bereiken ook dit werd kundig opgevangen door de Veritas verdediging. Koen Stoop kreeg nog een grote kans in de 77e minuut toen hij alleen voor de keeper verscheen maar deze reageerde zeer alert en verhinderde zo een doelpunt. Dezelfde doelman behoedde Geusselt Sport in de 85e minuut wederom voor een achterstand door een inzet van Jordi te pareren.

Na een aantal minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kolenberg de wedstrijd ten einde.

Komende zondag speelt Veritas wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Simpelveld.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Subcategorieën

Veritas Twitter

Inlogformulier

Scroll to top