Webshop

webshop

WOZwaarde actie

wozwaarde

Sponsoren Wagenpark

wagenpark

VSN 2017

Flyer algemeen 2017 1 2

Jarigen

di mei 23 @12:00AM
Jan Kessels 1948
wo mei 24 @12:00AM
Syb Peeters 1999
wo mei 24 @12:00AM
Yves Haelewijn 1993

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 20-5 zijn de mannen van JO13-1 kampioen geworden. Check hier onder de foto's

jo13 23jo13 22jo13 21jo13 20jo13 19jo13 18jo13 17jo13 16jo13 14jo13 13jo13 12jo13 11jo13 10jo13 9jo13 8jo13 7jo13 6jo13 5jo13 4

 

Op 11 mei stond de laatste thuiswedstrijd van ’t Derdje op het programma. Op donderdagavond was Merefeldia de tegenstander. Je kon er donder op zeggen dat het een spannende wedstrijd zou worden want er moest gewonnen worden. De donder hing letterlijk en figuurlijk in de lucht.

Tijdens de warming up kwam de zon zelfs tevoorschijn. Met een vochtige grasmat, een lekker zonnetje aan de hemel en al met al een krijgszuchtig Veritas 3 aan de aftrap begon de wedstrijd. De stormbal werd gehezen en Veritas 3 zette Merefeldia direct onder druk. Onder het mooie motto “Ze weite het neet meer” verliep het begin van de wedstrijd goed. De eerste kansen werden gecreëerd maar helaas niet afgemaakt. Wie wint zaait zal storm oogsten.. Door het missen van deze kansen verzuimde Veritas op voorsprong te komen. Hierdoor groeide de hoop van Merefeldia en moest Menno a.k.a. Badr Handdook een paar keer reddend optreden. Dit was echter een storm in een glas water want een paar minuten later scoorde sloopkogel Rob de 1-0. Een lange bal van achteruit kwam via-via bij de lichtvoetige Rob terecht die vervolgens via de rechterkant van het doel raak schoot. Aan het einde van de eerste helft was het geen storm in een glas water maar een storm op de Breierein. De regen kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig floot de scheids voor de welverdiende theepauze.

De tweede helft is niet noemenswaardig. Conclusie: Veritas 3 punten rijker door een 1-0 overwinning op Merefeldia.

Om alvast in de stemming te komen voor het weekendje en omdat het toepasselijk was bij deze wedstrijd: “'t dondert en 't bliksemt en 't regent meters bier, Het wordt dus pompen of verzuipen da's de enige manier. Om de juiste koers te varen met de wind in onze rug, Geniet met volle teugen, zulke tijd komt nooit terug”.

Banner

Oda – Veritas 3 8 april 2017

Zondag 8 april 2017 stond de wedstrijd ingepland tegen FC Oda. Voor V3 is dit een belangrijke wedstrijden aangezien ze voorlaatste staan. Om degradatie te voorkomen moet de jonge ploeg nog een aantal punten pakken.

Het begon allemaal bij het verzamelen bij ons vertrouwelijke café Sjeap in Neeritter. Alles zag er rooskleurig uit. De shirt waren aanwezig en de spelers ook zelfs de supporters (lees: voetbalvrouwen).. op één speler na. Jawel Menno Hansen onze invaller, hem was het niet gelukt om op tijd te komen. Zijn reden was… dat had hij niet.

Desalniettemin waren we compleet om te vertrekken naar Weert. Na enkele wegversperringen en omleidingen komen we aan op het grasveld van Oda.

De opstelling

Erik groot maakt de opstelling bekend, deze luidt:

Menno Bart, Erik, Ben, Bas Alan, Sjoerd, Jur Pim, mike, phil

Bank: Patrick, Tesfalem, mark, michael en Joran. Dre was helaas afwezig omdat hij forellen moest vangen Sem was helaas afwezig omdat hij ernstig bezig was met het versieren van biertjes

Tijdens de wedstrijd bespreking komt onze wildeman: Bartnevels (duurzaamheids manager van ,van Gansenwinkel) erachter dat hij zijn vaseline is vergeten om zijn teder tepeltje mee in te smeren. Hij denkt er nog even over na om tijgerbalsem te gebruiken maar doet dit vervolgens niet.

Alle details zijn besproken en iedereen is klaar voor de wedstrijd. zoals joel Breukers zou zeggen: we gaan voor goud!!

Met de tos wint Erik groot, dit staat misschien wel gelijk aan het kwijtschelden van een boete. (een detail is dat erik wel wat verminderingen kan gebruiken).

De eerste helft.

Onder leiding van onze flitstende verslaggever Joran, kunnen alle details live gevolgd worden op onze groepsapp. Hij geeft zelfs aan dat Patrick ná een sluwe vlaggenwissel plaats kan nemen op de bank, zodat mark letterlijk het stokje over kan nemen.

Veritas begint erg sterk aan de wedstrijd nadat oda de bal probeert rond te tikken. Veritas is fel en geeft gelijk een vrije trap weg. Sjoerd is te laat . Oda profiteert bijna van een slechte bal, maar menno ziet de bal naast zijn goal verdwijnen. Vervolgens krijgt Oda een kans, die eindigt met buitenspel. Desalniettemin had BaasBas het doelpunt kunnen voorkomen door een uitstekend ingezette sliding.

Oda is aan het drukken waardoor veritas inzakt. Hieruit ontstaat een grote kans van Oda, maar deze eindigt wederom langs de goal van V-3.

Nu is veritas aan de beurt aan de linkerkant met een mooie actie van Jur, hij krijgt de bal nog voor de goal van Oda. Alleen Pim krijgt deze bal niet goed verwerkt. Vervolgens krijgt Phil nog een kans om te schieten op goal. Dit schot is alleen iets te zwakkie om tot gevaar te brengen. Veritas neemt het initiatief, echter leidt dit nog niet tot kansen.

Op het moment dat Veritas in een betere fase zit weet Alan zijn goal te maken. Vanuit een hoekschop kopt ALAN de bal in het net.

Het vervolg van de wedstrijd is zo flitsend dat ik deze even moet samenvatten.

Pim maakt de 0-2 Sjoerd maakt de 0-3 mike schiet mis Patrick maakt de 0-4 Sjoerd maakt de 0-5

Eindsignaal

Topprestatie van de boys van V3.

Banner

Op de 127ste dag van het jaar stond de wedstrijd Eindse Boys 2 – Veritas 3 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de toppers van ’t Derdje. Voor handhaving in de vijfde klasse zijn punten hartelijk welkom. De 127ste dag is niet zomaar een dag. Op deze dag eindigde de slag bij Điện Biên Phủ, toonte Apple de eerste iMac en werd Michail Tal de jongste wereldkampioen schaken ter wereld. Genoeg geschiedenis geschreven op deze dag. Nu was het de beurt aan ’t Derdje.

Op de vroege zondag ochtend vertrok de karavaan richting ’t Indj. De vertrek- of aanvangtijd was direct een puntje van discussie. Zeker nadat Knakenmeester of aannaaimeester EriK G. a.k.a. Grutto besloot om rechtstreeks naar ’t Indj af te reizen. Een paar vage redens verder en vast geen knaak verder waren we wel allemaal aanwezig op sportpark Op den Hooven. Na de tactische bespreking was het tijd voor de warming-up. De spanning was direct merkbaar. Niet zozeer bij de 11 basisspelers maar meer bij de wisselspelers. De reden van dit spannende onderonsje is nog altijd niet boven water. Maar wat wel als een paal boven water staat is dat een goed resultaat nodig is. Het begin was veelbelovend. Er werd door iedereen vroeg druk gezet en Eindse Boys wist niet waar ze moesten kijken. Verschillende speldenprikjes werden uitgedeeld maar helaas werd er geen doel getroffen door Veritas. Bij gebrek aan aantekeningen heb ik geen volledig geschetste situaties, jammer. Een oerdegelijk Veritas had duidelijk het overwicht. Maar ’t Derdje zou het ’t Derdje niet zijn als er niet uit de gifbeker gedronken zou moeten worden. In de weet ik niet hoeveelste minuut kwam de spits van Eindse Boys via een ontzettende kluts bal door de verdediging. Op de rand van de zestien werd de spits gevloerd. Alle ogen gingen richting de scheidsrechter die vanuit Ospel richting de penaltystip wees. Foutje bedankt! verder alle lof voor de scheidsrechter want verder floot de man een prima wedstrijd. Dré moest helaas het antwoord schuldig laten. 1-0. Auw. Een flinke domper voor een goed spelend Veritas. De kopjes gingen echter niet omlaag en het spel werd gewoon opgepakt. Hierdoor kwamen er vervolgens ook verschillende kansen voor Veritas. Via een goede aanval komt de afvallende bal bij Noud terecht. Situatieschets: De Keeper staat rechts in het doel volledig uit positie. Noud plaatst de bal rustig in het linker hoekje. Ohnee toch niet. Hij raakt de bal verkeerd maar hij maakt doelpunten alsof het warme broodjes zijn dus niet getreurd. De bal vliegt de rechterkruising in, 1-1 en terecht.

De tweede helft was vooral vermoeiend voor Veritas. Het voetbal verdween naarmate de tweede helft vorderde. Steeds vaker was de lange bal nodig. Ondanks dit kreeg Veritas in het begin van de tweede helft nog verschillende mogelijkheden om de leiding in de wedstrijd te pakken. Helaas werden de kansen vakkundig om zeep geholpen. Na een knappe redding van Dré kwam het besef dat één punt tegen de nummer 2 ook een knappe prestatie is. Echter duurde de wedstrijd 180 seconden te lang voor Veritas. In de 87ste minuut kwam de bal (wéér) via een klutsbal door de verdediging en belande die zo in het doel. Zo stond bij het laatste fluitsignaal dezelfde eindstand op het bord als bij België – Nederland in 1922, namelijk: 2-1. Je raadt het al, ook deze wedstrijd was op 7 mei.

Banner

Op de laatste zonnige voormiddag van april staat de niet zo zonnige kraker tussen Veritas 3 en Ospel 4 op het spel. Niet zo zonnig omdat deze wedstrijd zich afspeelt in de kelder van het onbetaalde voetbal in Zuid-Oost Nederland, onderaan in de klasse …. Voor ons is winst essentieel, willen we nog uitzicht houden op lijfsbehoud in deze klasse. Ospel bungelt hopeloos onderaan en heeft geen uitzicht meer op prolongatie. Gesterkt door de wetenschap dat we twee weken eerder een puike pot tegen FC. Oda op de mat hebben gelegd menen we dit varkentje ook wel even te wassen. En daarin schuilt meteen een valkuil. Want Ospel heeft ons in de uitwedstrijd ook al verrast met op Brabantse leest geschoeid, lomp werkvoetbal waartegen wij met ons frivole spel destijds te weinig konden inbrengen. We beseffen dit terdege en gaan dan ook met een strijdlustige appetijt het veld op voor de warming-up. Toch is tijdens de warming-up al merkbaar dat de concentratie en mentaliteit niet optimaal is. En zoals vaker het geval zal dit ook z’n weerslag gaan hebben in de wedstrijd. Het hier volgende verslag put grotendeels (in cursief) uit de live-registratie door dhr. Püts, voorheen keeper en nu vervangend team manager en mental coach bij afwezigheid van Joep.

De wedstrijd heeft in de eerste minuten meer weg van een badmintonwedstrijd dan een voetbalwedstrijd, veel hoge ballen over en weer. Eerste gevaar van Ospel uit een schot en een corner beide zonder succes. Corner veritas zonder succes. Lange bal valt achter de verdediging. Gehannes tussen Erik en aanvaller en Bart en Bas stonden erbij en keken ernaar (red.). Dre kan het tij niet keren 0-1.

Schot van Erik had potentie maar hard richting cornervlag. Meer kansen voor Veritas, maar er is niemand die de trekker durft over te halen. Ruststand 0-1. Veritas klopt aan het begin van de tweede helft op de deur bij Ospel, maar omdat ze spelen geven ze niet thuis. Ziet u de woordgrap lezers? (red.).

1-1 door Niels. Over de lijn of voor de lijn, de scheids geeft hem. De keeper gaat wegens commentaar 10 minuten naar de kant. ‘Hey koekenbakker’ wordt niet getolereerd. 2-1 van Niels. Ospel stond even met 9 man, met met 10 op het veld. 3-1 van Tesfalem!!! Communicatiefout bij Ospel. De bal rolt binnen. Eigen doelpunt. 4-1 (red.)

Al met al komen we hier, gezien het spelbeeld in de eerste helft en met name de magere inzet van zo’n beetje de gehele selectie van Veritas 3, goed weg. We zullen ons dan ook moeten revancheren tegen de Eindse Boys 2!

P.S. In de 79ste minuut geeft Mike Dierx (Spelertje van de week (red.)) de meest dodelijke panna ooit. Tegenstander slaapt vannacht niet.

Banner

Subcategorieën

Veritas Twitter

Verjaardagen

Mei 2017
Z M D W D V Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Inlogformulier

Scroll to top