Webshop

webshop

WOZwaarde actie

wozwaarde

Sponsoren Wagenpark

wagenpark

VSN 2018

vsn

Verjaardagen

 

Wedstrijdverslagen

Op 18 februari 2018 stond de uitwedstrijd bij koploper GSV’28 op het programma voor de mannen van V2. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil in punten 3. Vooraf was er weinig bekend van de tegenstander, maar dat ze bovenaan staan zegt natuurlijk wel wat. We konden onze borst nat maken.

De start was voortvarend voor V2. We hadden het beste van het veldspel en het doel van de tegenstander werd veelvuldig opgezocht. Vooral Pascal Ressen kwam vaak in kansrijke positie. Het ontbrak hem echter net aan de finesse waardoor het net niet gevonden werd. GSV’28 zette hier niet al te veel tegen over. Vooral de standaardsituaties leverden gevaar op, maar invaller-doelman Dré Clement was hierbij immer attent. De rust werd ingegaan met een 0-0 tussenstand.

De 2e helft bracht meer spektakel dan de 1e. Zo kwam V2 al snel op voorsprong. Jasper Hupkens sneed met een mooie dribbel door de verdediging en loste een schot op doel. De keeper liet de bal los en Pascal Ressen was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 0-1
Kansen bleven er na de openingstreffer komen voor V2. Men had de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar dit werd verzuimd. Uit een snelle counter kon 3 keer op doel worden geschoten maar telkens was het de keeper of een verdediger die de bal voor de lijn wist te keren.
Waar de kansen niet worden verzilverd worden deze aan de andere kant vaak wel benut. En zo geschiedde. Uit een spaarzame uitbraak werd een GSV’28 aanvaller vrij voor onze keeper gezet en deze rondde koelbloedig af: 1-1
Na de gelijkmaker golfde het spel wat op en neer. Beide teams wilden de 3 punten binnen slepen en leken geen genoegen te nemen met een punt. Uiteindelijk trok GSV’28 aan het langste eind. 5 minuten voor tijd werd er op rechts een aanval op gezet. De gegeven voorzet bleek te machtig voor onze keeper en de bal viel voor de voeten van de GSV’28 spits. Deze bedacht zich niet en schoof de 2-1 binnen. Een fikse domper vlak voor tijd. Met man en macht werd er nog op zoek gegaan naar de gelijkmaker, maar behoudens een kopbal van Stefan Ressen in de handen van de keeper, werden er geen grote kansen meer gecreëerd. Na ruim 90 minuten vond de goed leidende scheids het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

Naast het verlies van de 3 punten, verloren we ook nog een speler. Niels Dullens brak in de slotfase, wat achteraf bleek, 3 middenvoetsbeentjes en staat geruime tijd aan de kant. Een flinke teleurstelling en we wensen hem een spoedig herstel toe.

Conclusie van vandaag: De gemiste kansen braken ons wederom op en de achterstand op GSV’28 is opgelopen tot 6 punten. Een vervelende middag die we snel kunnen vergeten. Aan alle supporters bedankt voor de komst en tot volgende week bij de thuiswedstrijd tegen Helden. Dan weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen, die dan hopelijk wel worden verzilverd.

Verslag: Tom van den Heuvel

Man of the match: Jasper Hupkens ( Goede verdedigende partij met diverse aanvallende impulsen)

gsv1gsv3gsv2gsv6gsv4gsv7gsv5

SHH – Veritas

 

Veritas laat vanaf het eerste fluitsignaal zien waarom men de koppositie inneemt, SHH wordt geen enkel ruimte gegund om te voetballen. Maar het lukt Veritas niet om het doel van SHH te belegeren, meestal strand het bij de verdediging van SHH. Herten komt er nauwelijks uit en de keeper van Veritas lijkt weer een gemakkelijke middag te gaan hebben, net als vorige week. In de 16e minuut wordt Jordi Beelen diep gestuurd door Rik Heymans, Jordi laat iedere verdediger zijn hakken zien en hij scoort beheerst de 0 – 1. Dit zou een opmaat naar meer moeten zijn, maar Veritas heeft weliswaar een overwicht en men controleert de wedstrijd ook, echte kansen komen er niet of nauwelijks meer. Net als iedereen denkt met een voorsprong te gaan rusten, gebeurd dan toch SHH scoort op slag van rust de gelijkmaker. Een aantal fouten gaan hieraan vooraf en als aanvaller Bas van Dael de bal in de voeten geschoven krijgt weet hij hier wel raad mee 1 – 1.

Na de rust verwacht men een furieus Veritas, maar niets is minder waar of men bevangen is door de ijzige wind of dat men nog na treurt over de gelijkmaker weten we niet. Maar in de tweede helft bakt men er niets meer van en gaat men mee in de speelwijze van SHH. Er komen geen kansen meer en het lijkt af te stevenen op een gelijkspel. Veritas kruipt uiteindelijk nog enkele keren door het oog van de naald op het einde van de wedstrijd, maar keeper en paal en lat brengen redding. Als scheidsrechter Stoffels voor het einde fluit overheerst het gevoel van verlies bij Veritas, men heeft immers twee punten laten liggen bij een degradatiekandidaat. Alleen was hier in de tweede helft niets van te zien, een derby maakt toch andere krachten los.

Vooralsnog iedereen een fijne vastelaovendj en daarna wacht de volgende thuiswedstrijd tegen Centrum Boys.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Veritas – Sittard

 

Veritas wint eenvoudig van Sittard.

Al in de eerste minuut schiet Roel Gijsen de bal net over het vijandelijke doel, het zou een eenvoudige middag worden voor Veritas. In de negende minuut wordt de inzet van Veritas ternauwernood tot hoekschop verwerkt door de Sittardse verdediging. De hoekschop die volgt wordt door Edwin Huyskens perfect op het hoofd van Sjoerd Linssen geplaatst, en deze kopt snoeihard de 1 – 0 tegen de touwen. Vanaf dat moment begint een uiterst slordige en rommelige fase van Veritas in de wedstrijd die zou duren tot het rustsignaal. Veel balverlies aan Veritaskant door slordige passing en trage spelopbouw, Sittard kon hier trouwens zeer weinig mee want de bal was na een of twee passes weer terug bij Veritas. Dat Veritas de bovenliggende partij was, was duidelijk Sittard creëerde zich geen enkele mogelijkheid. In de 44e minuut ging de bal op de stip en mocht Sjoerd Linssen aanleggen voor zijn tweede treffer van die middag..

Na de rust kwam Veritas sterker uit de startblokken men speelde beter en sneller dit resulteerde al in de 47e minuut in de derde treffer. Een voorzet van Koen Stoop beland bij Siebe Vries op het hoofd en hij kopt beheerst de 3 – 0 binnen. Sittard kan geen vuist maken en Veritas speelt rustig de bal rond, en zo kan het zijn dat in de 62e minuut Koen Stoop ook zijn doelpuntje meepikt. Met een afgeslagen bal die voor zijn voeten komt weet hij wel raad hij scoort de 4e treffer van de dag. Veritas krijgt nog genoeg mogelijkheden om zelfs de dubbele cijfers op het scorebord te brengen. Met het doelpunt van Folkert van Gansewinkel in de 82e minuut stopt het. Koen Stoop gaat goed door op rechts en zet voor tot bij Folkert deze scoort de 5 – 0.

Na enkele minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Heuts de wedstrijd ten einde en is Veritas nog steeds ongeslagen.

Komende zondag de uitwedstrijd in Herten.

7

IMG 40101

IMG 40142

IMG 40223

IMG 40244

IMG 40275

6

8

9

10

11

12

Domper voor Veritas in de bekerwedstrijd tegen Minor

De thuiswedstrijd tegen Minor was al eerder 3 keer afgelast vanwege de slechte gesteldheid van de velden, daarom had de KNVB de wedstrijd nu in Nuth gepland want de wedstrijd moest gespeeld worden.

Veritas begint goed aan de wedstrijd speelt geconcentreerd en stoort de opbouw van Minor, dat een klasse hoger speelt, in een vroeg stadium. Al in de vijfde minuut deponeert Koen de bal net op het dak van het doel. Minor probeert via snelle omschakelingen de snelle en gevaarlijke linkerspits te bereiken, ook Mike Betting moet enkele keren ingrijpen.

In de 24e minuut belandt de bal na goed voorbereidend werk van Jordi Beelen bij Rik Heymans en deze tikt de bal beheerst binnen 1 – 0 op dat moment een verdiende voorsprong voor Veritas. Minor heeft ook enkele mogelijkheden op de gelijkmaker maar keeper Mike Betting en de verdediging doen hun werk goed, bij een schot in de 30e minuut heeft Veritas geluk dat de bal net naast het doel gaat. Sjoerd Linssen mag in de 42e minuut aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien, zijn doelpoging gaat naast het doel.

In het begin van de tweede helft zijn er enkele kansjes voor Veritas, maar het is de snelle linksbuiten van Minor Amin Elalji die in de 52e minuut de gelijkmaker scoort 1 – 1. Veritas gaat op zoek naar een doelpunt en in de 55e minuut is Sjoerd Linssen met een kopbal dichtbij maar de doelman brengt redding. Amper een minuut later is de doelman van Minor kansloos op een inzet van Koen Stoop en Veritas staat weer op voorsprong 2 – 1. Minor probeert met man en macht de gelijkmaker te forceren Veritas is in deze fase enkel nog gevaarlijk via uitvallen. In de 65e minuut scoort Jeroen Gerets de gelijkmaker 2 – 2. Het spel gaat nu op en neer in de 87e minuut krult Siebe Vries de bal richting het doel van Minor maar jammer genoeg brengt de paal redding voor Minor. En als dan Minor in de blessuretijd alsnog de overwinning pakt door een doelpunt van wederom Jeroen Gerets 2 – 3. Zakken de spelers van Veritas door de knieën. Niet lang daarna fluit Scheidsrechter Stevens voor de laatste keer die middag en is het bekeravontuur voor Veritas voorbij. Men speelde een puike wedstrijd tegen een tegenstander die op de 2e positie staat in de eerste klasse.

Men kan met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.

Zondag aanstaande wacht VV Sittard als tegenstander op de “Breierein” en begint men weer met de competitie.

IMG 39271

IMG 39291

IMG 39301

IMG 39351

IMG 39391

IMG 39421

IMG 39451

IMG 39558

IMG 39659

IMG 396910

IMG 397611

IMG 399312

IMG 400013

Op zondag 3 december stond de wedstrijd Veritas 3 – Slekker Boys 4 op het programma. Zou het heerlijk middagje dan toch weer eens een keer komen? Een middagje met 3 punten? Gezien de stand op de ranglijst was het vooraf al zeker dat het opnieuw geen makkelijke middag ging worden op de Breierein. Waar Veritas met 4 punten terug te vinden is op een 9e plaats, staat Slekker boys op een mooie 3e plaats. Vandaag waren Rob Schobers en Casper Haelewijn de gelukkigen om met V3 mee te mogen doen.

Tijdens een van de meest (on)serieuze wedstrijdbesprekingen van dit seizoen, werd de volgende opstelling bekend:

 

 

Renier

Sem Joep Bas Erik

Casper Sjoerd

Rob

Mike Phil Jur

Na het eerste fluitsignaal was Veritas meteen de bovenliggende partij. Er werd mooi gecombineerd en met goede passes gestrooid. En je zou zeggen, wie zoet is krijgt lekkers. Dat lekkers kwam na een matige doeltrap van de groen-witten. De bal werd op het middenveld opgevangen door Jur. Meteen daarna werd Rob Schobers met een steekbal gelanceerd waardoor hij een op een met de doelman kwam te staan en koelbloedig af ronde. 1-0. Veritas voelde dat er wat te halen was vandaag en ging door met het eerder getoonde spel. Toch wisten de Sjlek de aansluitingstreffer te maken. 1-1.

Meermaals was het “hoor wie klopt daar kinderen hoor wie klopt daar kinderen’’ voor het doel van de Echtse keeper, maar een doelpunt bleef uit totdat de bal op de rechterflank bij Mike terecht kwam. Daar kapte hij een man uit en gaf de bal voor op Rob die daar wel raad mee wist en uiteindelijk na een kleine actie in de korte hoek binnen kon schieten. 2-1.

Rust

In de tweede helft werd het veldspel van Veritas minder maar dat zorgde er niet voor dat de tegenstander meer kansen kreeg. De wedstrijd werd rustig uit gevoetbald maar niet zonder dat Tesfalem zijn goal nog meepikte. Na goed druk zetten van Rob zorgde Tesfalem ervoor dat de wedstrijd beslist werd met een 3-1 einduitslag.

Een mooi cadeau voor sinterklaas, 3 punten! Op naar de volgende en tevens laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen Horn.

Banner

Subcategorieën

Veritas Twitter

Scroll to top