Webshop

webshop

Sponsoren Wagenpark

wagenpark

VSN 2018

vsn

Verjaardagen

 

AVG Verklaring

(Status 23 april 2018)
klik hier voor een blanco formulier AVG en Auto.Incasso

Wedstrijdverslagen

Na het kampioenschap van het vorige seizoen is Veritas 2 er in geslaagd om voor het tweede jaar op rij te promoveren. In de finalewedstrijd van de nacompetitie op het terrein van DESM, werd tegenstander DESM 2 verdiend met 1-3 verslagen.
Na een voortreffelijk gezamenlijk ontbijt in de kantine(aangeboden door het bestuur en door Bianca en Patrick, waarvoor dank) werd om 09:30 uur koers gezet richting Weert.
Na een aftastend begin van beide ploegen, nam Veritas het initiatief. Waar DESM het vooral van veel inzet en strijd moest hebben, probeerde Veritas voetballend de verdediging van DESM onder druk te zetten.
In de 8e minuut werkte Noud de bal, na een corner, net naast. Tien minuten later viel de openingstreffer. Een afgemeten voorzet van Stefan werd door Noud onberispelijk ingekopt: 0-1.
DESM probeerde het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Menno. De verdediging van Veritas stond als een huis.
Vlak voor rust zette Veritas nog even aan. Noud had in de 42e minuut de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar uit een vrije schietkans schoot hij de bal over, in plaats van in het doel. Dit was echter uitstel van executie, want een minuut later stond wel de 0-2 op het scorebord. Weer was het Noud, die na een vrije trap, de bal over de doelman van DESM hoog in het doel lepelde.
Met deze geruststellende voorsprong gingen de beide teams rusten.
Bij het begin van de tweede helft zette DESM Veritas even onder druk, zonder dat het grote kansen opleverde. Veritas ontworstelde zich daarna langzamerhand aan deze druk en begon zelf weer al combinerend richting DESM-doel te voetballen.
In de 58e minuut bereikte een vrije trap van Niels Pascal net niet.  De verdediging van DESM kon de bal nog net wegwerken. Het daaropvolgend schot van Niels werd door de keeper van DESM net over de lat getikt.
Veritas had weer controle over de wedstrijd en de definitieve beslissing viel in de 62e minuut. De doelman van DESM kon de doorgebroken Pascal nog net van scoren afhouden, maar de meegelopen Jasper schoot de bal uit de rebound, door de benen van de doelman, in het doel: 0-3.
DESM zette nog even aan en het werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Uit een corner viel dan ook de 1-3. DESM probeerde het daarna nog wel, maar verder dan een kopbal over het doel kwam het niet.
Veritas daarentegen had de voorsprong nog uit kunnen bouwen als het iets nauwkeuriger was geweest.  Zo schoot Niels in de 83e minuut nog op de paal. Er kwam echter geen verandering meer in de stand.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Janssen uit Kerkrade gingen de armen de lucht in. Veritas had de kroon op een prima seizoen gezet en promoveert naar de eerste klasse.
De vele meegereisde supporters kwamen spelers en begeleiding feliciteren en na enkele alcoholische versnaperingen in Weert genuttigd te hebben, werd het feest tot in de kleine uurtjes in Neeritter voortgezet.
Mannen… PROFICIAT.

Verslag: HvdH ( met dank aan Manou Peeters, Toon van de Beek en Joran Pütz  voor de foto’s)

1desm2adesm2bdesm2desm3desm4desm5desm6desm6adesm7desm7edesm9desm10desm11adesm11desm12desm13desm14desm15desm16desm17desm18desm19adesm19desm19edesm20desm21desm22desm23desm24desm25desm26desm27adesm27desm28desm29desm32desm33adesm33bdesm33desm

Vleeshouwers Financieel Adviesbureau,

Bedankt voor het mede mogelijk maken van het weekendje van Veritas VR1!

Ook dank aan Hub & Bianca, Dré en Marco!

Het was een Top weekend!

IMG 20180617 WA0014

 

 

Vandaag, zondag 10 juni, stond de 2e nacompetitiewedstrijd tegen Helden 2, in Helden, op het programma. Helden 2 had in de 1e ronde met 5-2 gewonnen van 1e klasser Caesar 2. Wij hadden met 2-1 gewonnen van een andere 2e klasser, Voerendaal 2. In de reguliere competitie hadden we 2 keer gewonnen van Helden 2. Tijdens deze wedstrijden werd duidelijk dat Helden 2 beschikt over gevaarlijke voorhoedespelers. Het was dus oppassen geblazen voor Veritas en er mocht van onderschatting geen sprake zijn. De start van de wedstrijd is van beide kanten aftastend waarbij Helden de eerste goede kans krijgt. Een aanvaller weet zich op prima wijze te ontdoen van Jasper en schiet tot opluchting van Veritas de bal voorlangs het doel van Menno. Vervolgens was het de beurt aan Veritas om enkele speldenprikken uit te delen waarbij de doelman van Helden zijn mannetje stond.

Halverwege de 1e helft werd een goede aanval op rechts opgezet tussen Yves en Jasper. Jasper geeft de bal iets te scherp voor het doel waarbij de keeper de bal leek te onderscheppen. Gelukkig liet de keeper de bal onder zich door glippen waarbij Stefan er als de kippen bij was om de score te openen.

Veritas werd sterker, maar sommige acties werden te ver doorgevoerd waarna men onnodig balverlies leed. Helden mocht 3 hoekschoppen achter elkaar nemen en bij de 2e hoekschop tikte Menno de goed ingekopte bal onder de lat weg. Was dit een waarschuwing geconcentreerd te blijven spelen? Voor de rust viel er nog een mooie actie te zien, waarbij Ries Niels alleen voor de doelman zette. Helaas wist de keeper met een katachtige reactie redding te brengen.

Na 45 minuten was het tijd voor een kopje thee.

De 2e helft kwam Helden goed uit de startblokken en liet zien dat de wedstrijd voor Veritas nog niet in de knip zat. Helden ging voor de gelijkmaker en hierdoor ontstond er voor Veritas meer ruimte. Het spel golfde op en neer totdat Noud vanaf rechts een goede voorzet gaf op Sven. Sven wist in 2 pogingen de 0-2 op het scorebord te zetten. Helden bleef proberen de aansluitingstreffer te scoren maar de verdediging van Veritas stond als een huis.

In de 75e minuut volgde een mooie aanval via de linkerkant waarbij Jaro Niels de ruimte instuurde en deze de goed meegekomen Marco bediende, 0-3.

In de 2e helft werd er door beide teams veelvuldig gewisseld. Zo kwam bij Veritas, Jaro voor Ries, Marco voor Noud, Rob voor Pascal, Tom voor Yves en Aron voor Jasper. Het slotakkoord was voor ‘slangenmens’ Rob, die goed doorzette en na een individuele actie, de bal hoog in de touwen schoot, 0-4.

Na iets meer dan 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en staat Veritas 2 in de finale van de nacompetitie. Hierin wacht een andere bekende, namelijk DESM 2. DESM heeft de finale van de nacompetitie bereikt door in de 1e ronde Eysden 2, na verlening, te verslaan. In de 2e ronde hebben ze WDZ 2, na penalty’s, verslagen.

Zal Veritas 2 de jongens van de Moeësdiêk verslaan? Makkelijk zal dit niet worden, maar…in de reguliere competitie is dit 2 keer gelukt!!!! Is driemaal scheepsrecht, met promotie naar de 1e klasse?
Zet hem op en alvast heel veel succes gewenst.

Een woord van dank aan onze trouwe supporters die in groten getalen waren meegereisd uit Neeritter. Komt u ons zondag 17 juni om 11.00 uur weer steunen als we in Weert de finalewedstrijd spelen voor een plaats in de 1e klasse?

Verslag: Jan D. ( met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Jasper (zowel verdedigend als aanvallend sterk).

hel1hel2hel3hel4hel5hel6hel7hel8hel9hel10hel11hel12hel13hel14hel15hel16

Veritas 2 heeft de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse winnend afgesloten. Voerendaal 2 werd met 2-1 verslagen.
Het eerste gedeelte van de eerste helft gaf twee afwachtende ploegen te zien, zonder dat er voor een van beide ploegen kansen op een doelpunt waren.
Het eerste echte gevaar was in de 27e minuut. Jasper Hupkens gaf vanaf rechts een gevaarlijke voorzet, die door Noud Snijkers net niet bij de eerste paal verzilverd kon worden. De bal werd op het nippertje door de verdediging nog tot corner verwerkt. Even later was er een gevaarlijke hoekschop van Yves Haelewijn, die ook geen doelpunt opleverde.
Het eerste echte gevaar aan Voerendaal-kant was in de 40e minuut. Een vrije trap werd in de doelmond van Veritas gebracht, waarna een speler van Voerendaal de bal hoog naast schoot. Met een dubbelblanke stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.
De tweede helft begon prima voor Veritas. Vanaf de aftrap kwam Pascal Ressen in balbezit, hij omspeelde enkele tegenstanders en schoot daarna vanaf 20 meter op het doel. Via de vingertoppen van de Voerendaal-doelman hobbelde de bal over de doellijn: 1-0.
In de 52e minuut werd de voorsprong bijna verdubbeld. Niels Groot maakte een prima individuele actie en loste een schot, dat in de kruising leek te verdwijnen. De keeper had echter een sublieme redding in huis en tikte de bal over het doel tot corner.
In de 60e minuut viel er nog een gevaarlijke hoekschop van Niels Groot te noteren, die door iedereen werd gemist.
Door de warmte werd er even later door de prima scheidsrechter, de heer Rijbroek uit Merselo, een drinkpauze ingelast. Hierna was Veritas het even kwijt. Voerendaal was scherper en in de 73e minuut viel de gelijkmaker. De Veritas-verdediging greep niet adequaat in, waardoor een Voerendaal-speler vanaf de rand van het 16-metergebied hard kon uithalen. Onhoudbaar verdween de bal in het doel.
Veritas wilde het echter niet op verlengingen aan laten komen en in de 80e minuut was het Niels Groot, die met een geniale actie op de achterlijn, drie tegenstanders op het verkeerde been zette. Daarna gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan Noud Snijkers, die van dichtbij de 2-1 liet aantekenen.
Een minuut later was het Pascal Ressen, die bijna de 3-1 op het scorebord zette. De doelman van Voerendaal kon echter redding brengen. Achteraf gezien was een breedtepass op de meegelopen Noud Snijkers misschien beter geweest.
Voerendaal probeerde het nog wel, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het Veritas-doel.
Na het laatste fluitsignaal gingen de armen dan ook opgelucht de lucht in. Veritas 2 had gewonnen van een goede tegenstander en maakt zodoende nog kans om te promoveren.
De volgende horde in deze is a.s. zondag de lastige uitwedstrijd tegen Helden 2.
Alvast veel succes gewenst.

Verslag: HvdH ( met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Niels Groot

vdaal1vdaal2vdaal3vdaal4vdaal5vdaal6vdaal7vdaal8vdaal9vdaal10vdaal11vdaal12vdaal13

Een door veel blessures geteisterd Veritas 2 heeft de laatste competitie wedstrijd winnend afgesloten. In de zinderende hitte werd GSV’28 2, op het tandvlees, met 2-1 verslagen.
Al in de vierde minuut kwam Veritas op voorsprong. Een vrije trap van Yves Haelewijn verdween, via de handen van de doelman van GSV, in het doel.
Hierna nam GSV het initiatief over en kreeg het de overhand op het middenveld. In de 17e minuut kon hun rechtsback ongehinderd opkomen. Door de verdediging van Veritas werd er niet ingegrepen en uit de voorzet kon een van hun voorhoedespelers de bal, onhoudbaar voor doelman Menno Hansen, in het doel schieten. 1-1 dus.
Veritas moest winnen om evt. het algeheel kampioenschap nog binnen te slepen. Het was dan wel afhankelijk van EVV 2, dat dan zou moeten verliezen bij Merefeldia 2.
Veritas 2 probeerde dan ook de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Zo schoot Pascal Ressen in de 19e minuut de bal net naast en kon hij in de 31e minuut een voorzet van Rob Schobers net niet afronden. In de 33e minuut was het weer Rob Schobers, die Pascal Ressen een mogelijkheid bood. Helaas kon Pascal de bal net niet goed genoeg over de doelman van GSV spelen, waardoor hun verdediging nog redding kon brengen.
Hierna was het weer GSV dat dreigend werd. Gelukkig voor Veritas leverde dat geen tegendoelpunt op.
Vlak voor rust viel er nog een vliegend schot van Jasper Hupkens te noteren, wat net geen doel trof.
In het eerste gedeelte van de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardigs. Het eerste opwindende moment was in de 62e minuut. Een prima voorzet van Pascal Ressen werd door Rob Schobers van dichtbij over het doel gewerkt.
GSV kwam er ook af en toe, goed combinerend, uit. In de 75e minuut moest Menno handelend optreden op een gevaarlijk schot van een van de GSV-spelers.
Veritas wilde persé winnen, maar de hitte begon zijn tol te eisen. Toch kreeg Veritas 2 nog enkele kansen. Jasper Hupkens kon zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal krijgen na een prima voorzet van invaller Jelle Vaes. Verder had de keeper van GSV twee prima reddingen in huis op schoten van Jaro Kuppens en Jasper Hupkens.
In de voorlaatste minuut viel dan toch de bevrijdende 2-1. Uit een hoekschop kwam de bal bij Yves Haelewijn terecht, die met een strak schot zijn tweede doelpunt van de middag liet aantekenen.
Niet veel later floot de prima leidende scheidrechter Gijsen voor de laatste maal.
Het was nu afwachten wat EVV 2 zou doen.
Uiteindelijk bleek dat EVV 2 gelijk had gespeeld, waardoor zij, op doelsaldo, kampioen zijn geworden.
Onze felicitaties gaan dan ook richting Echt.
Veritas 2 heeft echter nog kans om via de nacompetitie te promoveren naar de 1e klasse. Hiervoor staat a.s. zondag 3 juni de eerste wedstrijd op het programma. Thuis tegen Voerendaal 2.
Alvast veel succes.

Wedstrijdverslag: HvdH ( met dank aan Wesley R. voor de foto’s)

Man of the match: Jelle Vaes en Renier van Helden (spelers van Veritas JO-19, die op het laatste moment opgeroepen waren om als wisselspeler te fungeren. Bedankt hiervoor)gsv1gsv2gsv3gsv4gsv5gsv6gsv7gsv8gsv9gsv10gsv11gsv12gsv13gsv14gsv15gsv16gsv17gsv18

Subcategorieën

Veritas Twitter

Scroll to top